Ekonomi
  • 11.8.2007 06:45

KURAKLIK SOFRALARI VURDU: GIDALARDA YÜZDE 200 ZAM!..

Kuraklık nedeniyle önemli üretim merkezlerinde ciddi rekolte kayıpları yaşanırken, büyükşehirlere gelen ürün sayısı azaldı, fiyatlar da tırmandı.

Kuraklık sofrayı da tarlayı da vurdu. Önemli üretim merkezleri Adana, Mersin, Antalya, Bursa, Balıkesir, İzmir, Manisa, Samsun, Eskişehir, Konya ve Aydın'da sebze-meyvede ciddi rekolte kayıpları yaşandı.

Üretim düşüşü, tüketiciye 'yüksek fiyat' olarak yansıdı; bazı sebze-meyvelerin fiyatı yüzde 100-200 arttı. Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarları Federasyonu Başkanı Burhan Er, "Geçen yıla göre fiyatların yüzde 100-200 arttığını söyleyebiliriz" dedi.

Er, kuraklığın böyle sürmesi halinde bunun kışa da yansıyacağını vurguladı. İstanbul ve Ankara'daki hallere giren ürün sayısı da azaldı. Geçen yıl 800 civarında olan Ankara Toptancı Hali'ne günlük ürün getiren kamyon sayısı, bu yıl 500-600'lere düştü.

Bu arada Antakya Belediyesi Hal Müdürü Alamettin Emiroğlu, "Hal fiyatlarında anormallik yok. Büyükşehirlere ürünleri tüccar gönderiyor. Tüketiciye ulaşıncaya kadar fiyat katlanıyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:50

İLGİLİ HABERLER