Gündem
  • 13.8.2009 12:43

KÜRTÇE BİLEN POLİS ALINACAK

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, toplum destekli polisi geliştireceklerini belirterek, “Toplum destekli polisler halkımızın çok içinde olacak. Belki yörenin dilini de bilen arkadaşlarımızla takviye edeceğiz” dedi.

Polisevi bahçesinde gazetecilere tanışma yemeği veren Emniyet Müdürü Sağlam, yardımcıları ve şube müdürlerinin de katıldığı yemekte projelerini anlattı.

Diyarbakır’a gönüllü geldiğini söyleyen Sağlam, Kürtçe’yi kastedip, kentte yöre dilini bilen polislerin de görevlendirileceğini belirterek, şunları söyledi:
“Amacım polis vatandaş ilişkilerini çok daha iyiye götürerek hizmet etmek. Öncelikle polis halk ilişkilerini iyiye götürmek. Suçu aşağıya çekmek. Toplum destekli polisi çok geliştireceğiz. Toplum destekli polisler halkımızın çok içinde olacak. Belki yörenin dilini de bilen arkadaşlarımızla da takviye edeceğiz. Yine asayiş şubemizi takviye edeceğiz. Suçların yüzde 92’si asayiş suçlarından oluşuyor. Dolayısıyla orada toplumu rahatlatmamız ve bunları aşağı çekmemiz, belli oranda imkan nezdinde sıfır ama. dünyanın hiç bir döneminde, hiç bir yerde sıfır suç olmamıştır. Ama ne kadar aşağı çeksek o kadar iyidir”

‘DİYARBAKIR’IN HUZURA İHTİYACI VAR’
Halkla içiçe olacaklarını vurgulayan Emniyet Müdürü Sağlam, vatandaş memnuniyetini esas alacaklarını kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Vatandaşın memnuniyeti çok önemli. Diyarbakır, tarım ve turizm potansiyeli yüksek olan bir ilimiz. Diyarbakır organize sanayi alanında da ilerleyecek yüksek bir potansiyele sahip. Diyarbakır’ın huzura ihtiyacı var. Diyarbakır’ın dışarıda çok iyi bir imaja ihtiyacı var. Bunlar sağlandığı taktirde Diyarbakır bütün sorunlarını aşacaktır. Sermaye çok önemlidir. Sermaye ürkmeyeceği yerlere gider. Diyarbakır’ın imajını çok parlatmamız lazım. Bunda güvenlik güçlerine görev düştüğü gibi medyaya çok görev düşüyor. Diyarbakır’a gelecek yatırımların önünün açılacağına inanıyorum.”

‘İHBARLARIN SONUÇLARI BİLDİRİLECEK’
Halka bir adım gidildiğinde, insanların on adım geldiğini kaydeden Mustafa Sağlam, “155 Polis İmdat hattında yapılan ihbarların geri dönüşümlerini de bildireceğiz. Ancak bazı suçların araştırmaları uzun sürüyor. Onların da gerekli araştırmaları tamamlanınca vatandaşa bildirilecek. Trafik kuralları ihlalalerini de, her türlü ışık ve diğer ihlaleri mobese kameralarını kullanarak tespit edeceğiz. Halkın desteği ve inancı ile Diyarbakır’ı çok güzel bir yere götüreceğiz” dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:47

İLGİLİ HABERLER