Dünya
  • 3.3.2008 04:24

KÜRTÇE YÜRÜDÜLER, TÜRKÇE SLOGAN ATTILAR!.

HİLAL UŞTUK
LONDRA - Londra'da PKK yandaşları, Türkiye'nin Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun bitmesini yaptıkları bir yürüyüşle kutladı.


PKK yanlıların yaşadığı bölge olan Dalston'da başlayan ve Harringey yönüne kadar devam eden 2 saatlik yürüyüş boyunca, Türkiye'nin Kuzey Irak'tan çıkması kutlandı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, yaklaşık 2 bin kişi olduğu öğrenilen grup, 400'ü aşkın polis tarafından kontrol altında tutuldu. Yürüyüş sırasında, İngiliz polisinin ilk kez her ayrıntıya dikkat ettiği gözlenirken, yasadışı örgüt lehinde atılan İngilizce sloganlar polis tarafından zaman zaman kayıt edildi.

Polis yetkilileri, atılan Türkçe sloganların, Türk toplumuna hakaret içerip içermediği konusunda bilgi sahibi olmak için, Türk gazetecilerden yardım istedi. Yürüyüş sırasında bazı kişiler, şüpheli görülmeleri ve yüzlerinin kapalı olması nedeniyle, kısa süreli olarak gözaltına alındı ve üst aramaları yapılıp, polis kayıtlarına geçmek üzere fotoğraflarının çekilmesinin ardından serbest bırakıldı.

Polisin PKK için yapılan yürüyüşlerde ilk kez sergilediği bu tavrı, operasyonun ardından PKK'lıların gözünü korkutmak olarak değerlendirildi. Yürüyüş boyunca terör örgütü PKK lehine sloganlar atan, terörist örgütün elebaşı Abdullah Öcalan'ın resimlerini ve Türkiye aleyhtarı sloganlar yazılı pankartlar taşıyan grup, yürüyüşün bitiminde DTP Milletvekili Akın Birdal'ın konuşmacı olduğu panele katıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:36

İLGİLİ HABERLER