Gündem
  • 16.2.2007 12:00

KURTLAR VADİSİ'NDE EN BEĞENİLEN SAHNELER

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA  - İkinci bölümü yayınlanmadan RTÜK'ün kararıyla yayından kaldırılan "Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin ilk bölümünde en fazla, Güneydoğu'da terör saldırılarının anlatıldığı sahneler beğenildi.


Dizinin resmi internet sitesi, www.kurtlarvadisi.com'da, "Birinci bölümünde en beğendiğiniz sahne hangisi?" anketine 99 bin 596 kişi katıldı.

Anket sonuçlarına göre, izleyicilerin yüzde 71'i Güneydoğu'daki terör saldırılarının anlatıldığı sahneleri, yüzde 11'i Polat ve Seher'in karşı karşıya geldiği final sahneyi, yüzde 8'i Polat'ın mezarlıkta Arif ve annesiyle karşılaştığı sahneyi, yüzde 5'i Polat ve Ömer Baba'nın terör üzerine konuştukları sahneyi, yüzde 3'ü ise Güllü'nün Arif'e yemek yedirdiği sahneyi beğendi.

 Televizyon tarihine bir fenomen olarak adını yazdıran Kurtlar Vadisi, geçen haftanın gündemine de damgasını vurdu. 8 Şubat Perşembe günü Kurtlar Vadisi Terör adıyla yayınlanan ilk bölümüyle zirveye oturan dizi, 1-9 Şubat tarihleri arasında 513 kez haber oldu. Türkiye'de her iki kişiden birinin izlediği Kurtlar Vadisi Terör, geçen haftanın gündemini de belirledi.

Medya Takip Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre, 1-9 Şubat tarihleri arasında, gazete, TV kanalı ve haber sitelerinde, Kurtlar Vadisi Terör ile ilgili toplam 513 adet haber yayımlandı. 61 köşe yazarı 77 kez Kurtlar Vadisi Terör'ü konu ederek, düşüncelerini okuyucularıyla paylaştı. TV kanallarının da büyük ilgi gösterdiği "Kurtlar Vadisi Terör" dizisinin haberleri, ekranlarda dokuz günde 170 dakika yer aldı.


Öte yandan, dizinin yapımcısı Pana Film, yaptığı yazılı açıklamada, dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türkün kardeşliğinden rahatsız olanların Kurtlar Vadisi'ni suçladığını, yayını engellediğini iddia etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:49

İLGİLİ HABERLER