Gündem
  • 11.10.2005 00:03

KUŞ BEYİNLİLER!.. MANYAS'TA TAVUKLARI GAZ ODALARINDA DİRİ DİRİ YAKIYORLAR

UTKU ÖZTÜRK - SUAT ARVAS
BALIKESİR (İHA) - Türkiye'de ilk kez kuş gribi görülen Balıkesir'in Kızıksa Beldesi'nde, kanatlı kuşların itlaf işlemlerine devam ediliyor.


Balıkesir'in Manyas İlçesi'nin Kızıksa Beldesi'nde bu akşam da itlaf işlemleri devam etti. Tarım İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, köylülerden besledikleri tavuk, güvercin, hindi ve kaz gibi hayvanları şehir meydanına getirmesini istedi.

İftardan sonra kanatlı hayvanlarını köy meydanına getiren köylüler, hayvanlarını çöp arabalarına attı. Çocukların güle oynaya virüslü olma ihtimali olan hayvanları kendi elleriyle getirmesi dikkat çekti. Daha sonra köy meydanına kurulan gaz makinesinin içine canlı canlı atılan hayvanların bağırışları iç burktu.

Makinenin içinde gaz empoze edilen hayvanlar, ölü bir şekilde çuvallara doldurularak gömülmeye götürüldü. Bazı hayvanların, kısa süreli gaz uygulamasından dolayı ölmeden çuvallara konulduğu görüldü.


Öte yandan Manyas Belediye Başkanı Necmi Çetin, gün boyunca yapılan anonslarla köylülerin hayvanlarını belediyeye getirmesi için çağrıların yapıldığını hatırlattı. Çetin, itlaf işlemlerinin devam edileceğini belirterek, şu ana kadar kuş gribinden ölenlerin yanında 4 bin kadar kuşun itlaf edildiğini açıkladı. Yabancı basın mensuplarının yapılanların katliam olup olmadığı yönündeki sorularına ise Çetin, devletin insan sağlığını korumak için gereken neyse onu yapacağını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER