Yaşam
  • 4.1.2005 00:11

LAZ İŞİ PANSİYON VALİYİ ŞOK ETTİ!..

GÖKTÜRK FIRAT
RİZE - Rize Valisi Enver Salihoğlu, Ayder Yaylası'nda karşılaştığı tekerlekli pansiyonu görünce şaşkınlığını gizleyemeyerek, pansiyonun tekerlekli olması nedeniyle İmar Kanunu'na göre belediyenin ceza kesmesinin mümkün olmadığını söyledi.


Rize Valisi Enver Salihoğlu, hafta sonunda kar yürüyüşü için gittiği Ayder Yaylası'nda karşılaştığı tekerlekli pansiyonu görünce önce şaşırdı, ardından fikir sahibine övgüde bulundu. Salihoğlu, pansiyon sahibinin hem 'sit' alanında imar faaliyetinde bulunmadığını, hem de böyle davranarak yaylada betonlaşmaya yol açmadığını söyledi. Pansiyona seyyar olduğu için belediyenin karışamayacağını da belirten Vali Salihoğlu, "Tescil koşulları tutmuyor. Projesini trafik onaylamalı. Makine mühendisleri onaylayacak. Halbuki bunu marangozlar onaylamış. Onun için tescili biraz sorun oluyor" şeklinde şaka yollu bir açıklamada bulundu.


"Keşke herkes doğayı bozmadan böyle yapılar yapsa" diyen Vali Salihoğlu, "Betonlar olmasın. Bunun en azından savunulur bir yanı var. Adam kızınca çekip bir tarafa götürüyor. Zabıta gelince hemen Trafik Kanunu devreye giriyor. Trafik Kanunu'na göre belediyenin ceza kesmesi mümkün değil. Burada da trafik zabıtası yok. Adam her şeyin bir çözümünü bulmuş. Bu şekildeki yapılar aslında 'sit' alanlarında yapılmalıdır" şeklinde konuştu.


Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:34

İLGİLİ HABERLER