Gündem
  • 13.5.2005 05:55

LOJMANDAKİ KADIN KÜLOTLARININ ANLAMI: 'CİNAYETİ ÖRTBAS ÇABASI!..'

TBMM Lojmanları’nda 1991’de öldürülen Mustafa Güngör’ün babası, eski SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör, cinayetin işlendiği evde önceki gün 4 adet kadın külotu bulunmasını, cinayeti örtbas etme çabası diye değerlendirdi.

Güngör, olaya ‘namus cinayeti’ yakıştırması yapılarak, katillerin kamuoyundaki namus kavramının kutsallığının arkasına gizlendiğini öne sürdü. Güngör, ‘Bu cinayette bir siyaset adamı ve yakınları var. Devletin elinde bilgi olduğunu düşünüyorum, kadınsa kadın, başka şeyse başka şey, neyse ortaya çıkarsınlar’ dedi.

TBMM Araştırma Komisyonu, TBMM depolarında bulunan ve lojmandan çıkarılan eşyaları incelemek üzere bir alt komisyon oluşturdu. Alt komisyon Mustafa Güngör’ün öldürüldüğü lojmandan çıkarılan 425 parça eşyayı inceleyecek. 1995 yılında depoya kaldırılan eşyalar arasında Güngör’e ait giysiler, fotoğraflar, ders kitap ve defterleri, çeşitli notlar, kaset ve cd’ler ile çeşitli ev eşyaları yer alıyor.  

 

Konuyla ilgili dün yayımlanan haber:


LOJMANDAKİ KADIN KÜLOTLARI BİR ŞİFRE Mİ?

TBMM’de geçtiğimiz günlerde 14 yıl önceki cinayeti araştırmak için özel bir komisyon oluşturdu. 

İzmir Milletvekili Erol Güngör’ün 18 yaşındaki oğlu Mustafa Güngör’ün öldürüldüğü Meclis lojmanında önceki gün araştırma yapan komisyon üyeleri 4 kadın külotu buldu. 2 yıldır boş olan lojmandaki 3’ü beyaz, 1’i kırmızı olan kadın külotlarının ‘cinayette kadın faktörü var’ mesajı vermek için buraya konmuş olacağı belirtildi.


MİLLETVEKİLLERİ lojmanında 1991 yılında işlenen cinayeti araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu, cinayetin işlendiği ve iki yıldır boş olan lojmanda önceki gün yaptığı incelemelerde 4 kadın külotuyla karşılaştı.

1991 yılında dönemin SHP İzmir Milletvekili Erol Güngör’ün 18 yaşındaki oğlu Mustafa Güngör, oturdukları lojmanda öldürülmüş ve ailenin tüm çabalarına rağmen aydınlatılamayan cinayet, faili meçhul kalmıştı.

TBMM’de geçtiğimiz günlerde 14 yıl önceki cinayeti araştırmak için özel bir komisyon oluşturdu. Komisyon üyeleri önceki gün, 2002 yılında TBMM’den Maliye Bakanlığı’na devredilen eski milletvekili lojmanlarına giderek cinayetin işlendiği binada inceleme yaptı.

ŞAŞIRTAN GÖRÜNTÜ

1991 yılından buyana sayısız spekülasyona konu olan cinayetin mahallinde gördükleri 4 kadın külotu, milletvekillerini büyük şaşkınlığa sürükledi. Komisyon üyesi bir milletvekili Hürriyet’e yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

‘Toplam 4 kadın külotu vardı. 2 beyaz külot cinayetin işlendiği odada, 1’i beyaz 1’i de kırmızı olan diğer 2’si ise yandaki odada zemine bırakılmış halde duruyorlardı. Görünce biz de yadırgadık ‘Nedir bunlar, acaba bize işaret diye birileri mi bıraktı’ diye. Kullanılmamış temiz külotlardı. Lojmanlar TBMM’den devredildiği için Maliye Bakanlığı’na bağlı Emek İnşaat’ın özel güvenlik görevlilerince korunuyor. Öyle herkesin elini kolunu sallayarak girmesi mümkün değil. Bizim gideceğimiz de bir hafta önceden belliydi.’

İŞARET Mİ VERİLİYOR

Komisyon üyeleri, boşaltılan evlerde kadın iç çamaşırı gibi eşyaların mahremiyet özelliği nedeniyle özellikle toparlandığını, bu nedenle evde son oturan kişilerce unutulmuş olmasının mümkün olmadığını belirtiyor. Komisyon üyeleri, bu yüzden ‘3’ü beyaz 1’i ise kırmızı’ kadın külotlarıyla birilerinin komisyona ‘cinayette kadın faktörü var’ mesajı vermek istemiş olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

KALEMLİ: BİLGİM YOK

Bu arada Komisyon dün cinayetin işlendiği dönemde İçişleri Bakanı olan ve daha sonra da TBMM Başkanlığı yapan Mustafa Kalemli’yi dinledi. Kalemli, bakan olarak soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği cinayet hakkında bilgi sahibi olmadığını bildirdi. TBMM Başkanı olduğu dönemde de, yıllardır boş tutulan cinayetin işlendiği lojmanı ‘Bir sakınca var mı?’ diye cumhuriyet savcılığına sorarak boşalttırdığını söyleyen Kalemli, olay hakkında başka bir bilgisi bulunmadığını öne sürdü.

HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:05

İLGİLİ HABERLER