Gündem
  • 13.5.2005 00:20

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN BÖLÜCÜBAŞI KARARINA YAZILI AÇIKLAMA

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin terörist başı apo’nun Türkiye’deki yargılanma sürecinin adil olmadığı yönündeki kararı ile ilgili Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama aşağıda yer almaktadır.

 

AHİM aldığı karar bir kez daha göstermiştir ki, Avrupa'nın İnsan Hakları'ndan anladığı terörist haklarıdır. Bölücübaşının yeniden yargılanması demek Türk Devleti ve Milleti’nin iradesini hiçe saymak demektir. Türk’ün sabrını sınamaya çalışan bölücübaşının dışarıdaki hamilerine ve yerli işbirlikçilerine Türk tarihine bakmalarını tavsiye ediyoruz.

Zulüm payidar olmaz.

Yeniden yargılama kararı birçok açıdan önemlidir. Öncelikle Türk mahkemeleri bölücübaşını o günkü kanunlara göre idam cezasına çarptırmıştır. Bugün ki kanunlarımızda idam cezası bulunmadığı için bölücübaşının cezası değişecektir. Böylece tarihe, bölücübaşının cezasında indirime gidildiği kaydı düşülecektir. Daha önemli bir diğer nokta Türk Milletinin huzurunun bozulmaya çalışılmasıdır. Yeniden yargılama sürecinin sancılı geçeceğini uman terörist hakları savunucusu Avrupa, bu süreçten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin daha zayıflamış, iç tartışmalarla ilgili gündemlere boğulmuş halde çıkmasını istemekte ve bundan çıkar sağlamayı düşünmektedir. Üçüncü olarak; terörist hamisi Avrupa, fazla uzun sürmeyecek bir tarihte bölücübaşının cezaevinden çıkarılarak, Türkiye de siyaset yapmasını arzulamaktadır. Bu noktada bölücübaşının siyaset yapması için zemin hazırlamaya bugünden başlandığına dair bilgiler, bizim ve yüce milletimizin malumudur. Bağımsız Türk mahkemelerinin terör başı hakkında vermiş olduğu bu kararı adil bulmayanlar, Türkiye’deki PKK terörüne adeta yol göstermiş ve onları cesaretlendirmiştir. AİHM bu kararı ile bu olayı siyasallaştırmıştır.

Avrupa’nın köhnemiş şark politikasının konu mankenleri olan bölücübaşı apo gibi Türklük düşmanlarının sığınacağı bir maske, hüsnü zan sahiplerinin gözünde dahi kalmamıştır. Bu piyonların yeri hak ettikleri üzere ve bütün işbirlikçiler gibi tarihin çöplüğü olacaktır.

Bu vesileyle şehit annelerine tekrar başsağlığı ve metanet diliyoruz. Vatan için can veren oğullarınızın kemiklerini sızlatan bu gibi kararlar amacına ulaşmayacaktır.  

Yaşasın büyük Türk milleti, yaşasın büyük Türk milletinin birlikte yaşama azminin çelikleşmiş ifadesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti!

Kahrolsun bölücübaşı ve terörist hamileri!

Ne Mutlu Türk’üm diyene!

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:05

İLGİLİ HABERLER