Yaşam
  • 11.3.2007 03:13

LOTO MİLYARDERİ PARALARI YEDİ BİTİRDİ

Ordu'da çaycılık yaparken sayısal loto kuponuna 844 milyar ikramiye çıkan talihli bütün parayı yiyip, bir de hapse düştü.


Bundan üç yıl önce Ordu'da Ziraat Bankası'nın Perşembe Şubesi'nde çaycılık yapan Hayri Kaya'nın hayatı, sayısal loto kuponuna 844 milyar ikramiye çıkınca bir anda değişti. Parası olmadığı için sadece 4 kolon oynadığı lotodan büyük ikramiye kazandıktan sonra eşi dostu çoğalan Kaya, eşi ve iki çocuğuna mutlu bir hayat veremediği gibi bir de hapislere düştü. Çaycı Kaya, milyarder olduktan sonra ilk iş olarak kendisine son model bir cip satın aldı. Bankada parası ayda 27 bin YTL faiz getiriyordu. Kaya o günleri şöyle anlattı:

200 MİLYARI DAĞITTI
'Para isteyenleri geri çevirmedim. 2 ay içinde 200 milyar lirayı harcamışım. Bir yakınım 'Yeğenim gel seninle yağ işi yapalım' dedi. Aklıma yattı, yağı veresiye sattım alacakları toplayamadım, dolandırıldım. Bu işten 30 milyar zarar ettim.' Perşembe Belediyesi'ne hayır yapmak isteyen Kaya, 80 milyara bir halı saha yaptırdı. Oranın işletmesini almayı hayal ediyordu ama olmadı. Sonra PVC işine girdi ve iflas etti. Zararı 350 milyar lira oldu.

EVİNE İCRA GELİNCE
Hayri Kaya parası tükenmeye başlayınca bal işine soyundu. Satın aldığı bal karşılığı 34 milyar liralık senet verdi. Senetleri ödedi ancak senetleri almadı. Bir gün evinin kapısına icra dayandı. Senetler yüzünden 5 ay cezaevinin yolunu tuttu. Kaya bu olayı da şöyle anlattı: 'Parasını ödediğim senetler yüzünden 5 ay hapishanede kaldım. Hapisteyken eve icra gelmiş ailemi sokağa atmışlar. Geldiğimde ailem caminin alt katında kalıyordu. Şimdi hayata tutunmak için tekrar mücadeleye girdim!'

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:08

İLGİLİ HABERLER