Gündem
  • 9.9.2006 09:39

LÜBNAN'DA "TÜRK ASKERİ GELMESİN" YÜRÜYÜŞÜ!..

Lübnanlı Ermeniler, Türk askerlerinin ülkenin güneyinde konuşlu BM gücü UNIFIL II’ye katılacağının kesinleşmesi üzerine, protesto gösterisi yaparak, olayı kınadılar.

Başkent Beyrut’un banliyösü Burc Hammud’da toplanan ve ellerinde Lübnan ve Ermenistan bayraklarıyla pankartlar bulunan bir grup Ermeni, BM’ye, çok uluslu güce Türk askerinin katılması kararından vazgeçmesi çağrısında bulundular.

Pankartlarda Türkiye aleyhtarı "Soykırım, katliam, sürgün, yok etme: Türkiye’nin barış anlayışı", "Lübnan’a gelecek BM gücüne Türk askerinin katılmasını istemiyoruz", "Türk askerinin gelmesi, Lübnanlı Ermeniye hakarettir" ve "Katilden barış gücü olmaz" sloganları dikkat çekti.

Protesto gösterisine katılan Ermeniler, Türkiye’ye kin kustular. Gösterici Ermenilerden biri olan Arus Gugasyan, "Türk idaresi altında 1.5 milyon Ermeni öldürüldü. Bir de onlara hoşgeldin mi diyecektik. Eğer benim dükkanıma gelirlerse, onlara hiç birşey satmayacağımdan emin olabilirsiniz" dedi.

Bir başka protestocu Agop ise öfke içinde, "Şuraya bak, Türk lafını duyunca tüylerim diken diken oluyor. Eğer Türkler yakınımıza gelirlerse, onlarla ilgileneceğiz" diye konuştu.

Lübnan’da yaşayan 140 bin Ermeni, Türk askerinin BM barış gücü göreviyle Lübnan’a gelmesine şiddetle karşı çıkıyor. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER