Spor
  • 23.5.2004 01:22

LUCESCU DÜŞENE VURDU : BEŞİKTAŞ'I SİNAN BİTİRDİ

Sezon sonunda Kartal'dan ayrılan Rumen teknik adam, 2 sezondur bir türlü yıldızının barışmadığı Sinan Engin'e verdi veriştirdi. Engin'in takımda ikilik çıkardığını ve ortamı bozduğunu bu yüzden başarısız olunduğunu söyledi. Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemlerde yaptığı sirve açıklamalarla şimşekleri üzerine çeken Lucescu bu kez Menajer Sinan Engin'i suçladı.

ADAMLARI VARDI

Sezon bitiminde Siyah-Beyazlı kulüpten ayrılıp, Rusya'ya giden Lucescu kaçan şampiyonluğun tek sorumlusunun Engin olduğunu söyledi. Lucescu, Menajer Engin'in oyuncular arasında ikilik çıkarttığını, bazı isimleri kayırıp bazılarını da dışladığını vurguladı.

O İSTEDİ, ALINDI

Engin'in, transfer döneminde de yönetime yakın olduğu için istediği oyuncuları takıma aldırdığını belirten Lucescu, "Yapılan transferlerin bir çoğu benim insiyatifim dışında gerçekleşti. Düşünülmeden yapılan transferler takımdaki dengeleri bozdu. Bu yüzden de şampiyon bir takım kısa sürede böyle büyük bir düşüş yaşamak zorunda kaldı. Bunun baş sorumlusu Sinan Engin'dir" diye konuştu.

HATALARI GİZLENDİ

Menajer Sinan Engin'in yaptığı yanlışların yönetim tarafından örtbas edildiğini ve sürekli ona hoşgörü gösterildiğini de belirten Lucescu, "Beşiktaş kulübünün onun yüzünden yara almasına üzüldüm. Hem benimle hem de yönetimle arasında zaman zaman sürtüşmeler oldu. Ancak bunları dışarıya yansıtmadık. Engin'in yanlışları, doğrularından daha fazlaydı ancak bunlar görülemedi" dedi.

YAPAN O YIKAN BEN!

Beşiktaş'taki başarıların bir çok kişi ve çevre tarafından Menajer Sinan Engin'e maledildiğini de belirten Rumen teknik adam, başarısızlığın faturasının ise kendisine kesildiğini vurguladı. Lucescu, "Bu nedenle kamuoyunda yanlış bir düşünce oluştu. Engin oyuncularla ilişkilerini zaman zaman olmaması gereken boyutlara taşıdı. Bu da takıma zarar verdi" diye konuştu.

Santini-Matheaus

Beşiktaş'ta iki güçlü başkan adayı hocasını belirledi. Alman Matheaus'la anlaştığını açıklayan Yıldırım Demirören'in ardından Fikret Orman'ın da Fransız Milli Takım'ın hocası Santini'ye imza attırdığı öğrenildi

YILLIK 3 MİLYON EURO

Yıldırım Demirören'in, Matheaus kozuna karşılık, Fikret Orman da Fransız teknik adam Santini ile anlaştı. Orman'ın adamlarının Fransa'ya gidip Fransa Milli Takım hocası Santini ile görüştükleri ve yıllık 3 milyon Euro karşılığında anlaşma yaptıkları öğrenildi. Fikret Orman başkan olursa Santini gelecek sezon Lucescu'nun yerine görev yapacak.

İŞLERİ KOLAYLAŞACAK

Fikret Orman'ın, transferde sıkıntı yaşamamak için Santini'yi tercih ettiği belirtiliyor. Oldukça parlak bir teknik adamlık kariyerine sahip olan ve saygın bir yeri bulunan Santini'nin gelmesi halinde transfer edilecek oyuncuların da Fransız olmasına kesin gözle bakılıyor. Orman'ın bu konuda da Santini'yle ortak projeler üzerinde görüştüğü belirtiliyor.

MATHEAUS DA TAMAM

Yıldırım Demirören'in seçilmesi halinde ise Beşiktaş, Alman hoca Matheaus'a emanet edilecek. Macaristan Milli Takımı'nı çalıştıran Matheaus özellikle futbolculuk yıllarındaki ünüyle tanınıyor. En çok Alman Milli Takım formasını giyen oyuncu ünvanını da elinde bulunduran Matheaus'un gelmesi halinde Alman oyuncu transfer etmesi bekleniyor.

DAUM'A RAKİP OLACAK

Demirören'in bir Alman hocayı tercih etmesinin arkasındaki gerçek nedenin ise Fenerbahçe'nin Alman teknik patronu Daum'a alternatif rakip çıkartmak olduğu belirtiliyor. Çok ünlü bir oyuncu olan Matheaus'un Beşiktaş'a gelmesi halinde hem transferin kolaylaşacağı hem de Alman medyasının ilgisinin Beşiktaş üzerinde yoğunlaşacağı hesaba katılıyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER