Yaşam
  • 17.10.2018 00:56

Gazozcu Aliço'dan şok itiraflar!.. Anneler kızlarını getirip bana bırakıyordu

Anneler kızlarını Nuri Alço'ya vermek için yarıştı!

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Nuri Alço, Düzce Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu. Flimlerinde ağına düşürdüğü genç kızların gazozlarına ilaç atıp uyuttuktan sonra tecavüz eden zengin ve çapkın adam rollerini oynayan Alço öyle bir şey anlattı ki duyanlar şok oldu. Birçok annenin ünlü olsun diye kızını kendisine getirip bırakmak istediğini belirten Alço, "Bu yaşta kız bende nasıl kalsın? Anneler kızı para kazansın, meşhur olsun diye böyle şeylere tenezzül ediyorlar." dedi.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu İletişim Bölümü öğrencileri tarafından düzenlenen 'İletişim Ekimi' programına katılan sinema sanatçısı Nuri Alço, öğrencilerle söyleşi yaptı.

Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu İletişim Bölümü öğrencilerinin düzenlediği “İletişim Ekimi” programına, sanat, magazin ve akademi dünyasından ünlü isimler katıldı. Programa katılanlar arasında bulunan sinema sanatçısı Nuri Alço, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Alço, söyleşide bazı annelerin kızlarını kendisine getirdiğini ifade ederek, “Anneleri getiriyorlar. Ne olur benim kızımı oynat. Nereden geliyorsun? İşte Türkiye'nin herhangi bir yerinden. Nerede kalacak bu kız? 'Sizde kalsın' diyorlar. Bu yaşta kız bende nasıl kalsın? Anneler kızı para kazansın, meşhur olsun diye böyle şeylere tenezzül ediyorlar” dedi.

“İLETİŞİM FAKÜLTELERİNDE MİNİ SİNEMALAR ÇEKİLEBİLİR”

Nuri Alço, iletişim fakültelerinin önemine de değinerek, "Hükümetin bu fakültelere ayırdığı bir bütçe var. Bunları kullanmaları gerekiyor. Radyo, televizyon ve sinemada bir kamerayı öğrenirken devletin verdiği paralarla küçük çapta, aktörlerle birlikte bir sinema çekilse hem para kazanırlar hem de öğrenciler bire bir çalışarak kamera önü, kamera arkasını öğrenirler. Bu gibi imkanlar var. Onun için bu bütçeleri yerinde değerlendirmek gerekiyor. Kullanmadıkları paraları zaten sene sonunda devir ediyorlar. Tekrar bütçe açılıyor. Bunları çok iyi değerlendirmek lazım. Çok güzel bir nesil var, gençlik var. Yazarlar var. İletişimin her alanında olmamız için daha iyi olması için biz de buralardayız" diye konuştu.

"ANNELER KIZLARINI BANA GETİRİYOR"

Alço, öğrencilere uyuşturucu konusunda da uyarılarda bulundu. Kendisinin de birçok filmde uyuşturucu satan ya da alan kişi rolünde yer aldığını belirten Alço, şöyle dedi:

"Gerçekten uyuşturucuya karşıyım ben. Bu kadar yıl hep uyuşturucu filmlerinde oynadım. Kadın satan, uyuşturucu satan, onların patronu olan bir adamı oynadım. İyi ki de oynamışım o rolleri, sosyal mesaj vermek adına, gençlere kötü örnekleri göstermek için bu rolleri oynadım. Ancak şimdiki gençlikte bu rollerin gerçeğini görüyoruz. Bu çok üzücü bir durum. Fiziğinle oynuyorsun, yüzün, gözün, mimiklerin kayıp oluyor. Bizim zamanımızda bunlar yoktu. Bunları göremezdik. Şimdiki nesilde bunları görmeye başladık. Bizim zamanımızda kadın oyuncu bulmak çok zordu. Banu Alkan, Ahu Tuğba, Fatma Girik, Türkan Şoray'ın gelişlerine baktığınız zaman. Öpüşme yasakları vardı. Şimdiki nesilde bu böyle değil. Anneleri getiriyorlar. Ne olur benim kızımı oynat. Nereden geliyorsun? İşte Türkiye'nin herhangi bir yerinden. Nerede kalacak bu kız? Hemen bir filmde oynayacaksın diye bir durum yok. Yeri geliyor biz aylarca yatıyoruz. 6 ay iş bulamadığımız oluyor. Sinema çünkü bu. 'Sizde kalsın' diyorlar. Bu yaşta kız bende nasıl kalsın? Anneler kızı para kazansın, meşhur olsun diye böyle şeylere tenezzül ediyorlar. Bunlar da yanlış şeyler. Sinemada küçük yaşta bazı şeylere başlamayacaksınız. İçinizde varsa bazı şeyler önce okul bitecek, eğitiminiz bitecek. Her şeyi bilinçli olarak yapacaksınız. Önemli olan da budur."

“HER FİLMDE BİR MESAJ VERİLDİ”

Her sinema filminde bir mesaj verildiğine dikkat çeken Nuri Alço, "Sinemanın her filminde bir mesaj vardır. Bizim zamanımızda da vardı. Ben şimdi gazoz olayını gösterdiysem herkesin aklında o vardır. Şimdi bu arkadaşlarımız üniversiteye gelirken annelerinin, anneannelerinin aklında bu konu vardır. Dikkat et, diye uyarırlar. Bu önemlidir. Oynanan bütün roller gerçek hayattan alınan rollerdir. Ancak iyi ve kararlı bir nesil var. Yeri geldiği zaman 'dur' diyecek bir nesil var" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 18.10.2018 01:08

İLGİLİ HABERLER