Asayiş
  • 7.8.2009 00:31

MAHKUM ÇALIŞTIĞI OTOPARKTA ÇAPRAZ ATEŞ İLE ÖLDÜRÜLDÜ

BURSA’da akrabası Ayhan Pek’i 9 yıl önce para anlaşmazlığı nedeniyle öldüren 33 yaşındaki Vural Nice, cezaevindeki iyi hali gözönünde bulundurularak görevlendirildiği otoparkta, çapraz ateşe tutularak öldürüldü. Eşinin öldürüldüğünü duyunca olay yerine gelen Aygün Nice, “Kocam hata yaptı; cezasını çekiyordu. Devlet onu nasıl koruyamadı?” diyerek tepki gösterdi.

Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınar Mahallesi Vişne Caddesi’nde 2000 yılında işlenen cinayette, geçimini kamyoneti ile ev tekstili satarak sağlayan Vural Nice, at arabası ile hurda taşıyan akrabası 38 yaşındaki Ayhan Pek ile yolda karşılaşınca 500 lira alacağı nedeniyle tartıştı. Çıkan kavgada Nice, 3 çocuk babası Pek’i 6 kurşunla ağır yaraladı. Ayhan Pek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, polisler tarafından yakalanan Vural Nice ise çıkartıldığı mahkemede tutuklanıp cezaevine konuldu.

Yargılandığı mahkemede 25 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Bursa E Tipi Cezaevi’ne konulan, daha sonra da Gemlik Yarı Açık Cezaevi’ne nakledilen Vural Nice, iki ay önce iyi hali nedeniyle hacizli araçların konulduğu otoparkta kendi isteğiyle görevlendirildi.

Tahliyesine 9 ay kaldığı bildirilen Nice’nin çalıştığı otoparka öldürdüğü Ayhan Pek’in 24 yaşındaki kardeşi Turgay Pek ve henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi geldi. Vural Nice ile iki kişi arasında başlayan tartışma, daha sonra yumruklaşmaya dönüştü. Kavga sırasında kaçmaya başlayan Vural Nice’nin önünü kesen Turgay Pek ve arkadaşı çapraz ateşe tutarak öldürdü.

Olay yerinden yaya olarak kaçmaya çalışan Turgay Pek, bir tümseğe takılıp yere düşünce bölgede devriye görevi yapan polis ekipleri tarafından yakalandı. Düşme nedeniyle ellerinden yaralanan Pek, olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ambulansında tedavi edildikten sonra gözaltına alındı. Kimliği belirlenemeyen diğer şüpheli ise izini kaybettirdi.

Eşi Vural Nice'nin öldürüldüğü haberini alınca olay yerine gelen Aygün Nice, “Kocam hata yaptı; cezasını çekiyordu. Devlet onu nasıl koruyamadı?” diye bağırdı. Sinir krizi geçirerek kendini yere atan Aygün Nice’yi yakınları güçlükle sakinleştirdi.

Bu sırada olay yerine gelen Vural Nice’nin babası İsmail Nice de oğlunu koruyamadıklarını söylediği infaz koruma memurlarından hesap sorup, şikayetçi olacağını söyledi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlanırken, polis, Turgay Pek’in suç ortağının yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER