Gündem
  • 14.10.2004 03:08

MAKİNİSTİN İTİRAFI: "TRENİ İLK KEZ KULLANMAKTAYDIM!.."

Pamukova’daki hızlandırılmış tren kazası davasına Adapazarı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme heyetinin tutukluluk halinin devamına karar verdiği ikinci makinist Fikret Karabulut, ‘Treni ilk kez kullanmaktaydım. Ayrıca bize hızlandırılmış tren eğitimi vermediler’ dedi.

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde 22 Temmuz’da 39 kişinin ölümü, 89 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili davaya Adapazarı Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Dünkü duruşmada birinci makinist Recep Sönmez’in tahliyesine karar verildi. tutukluluk halinin devamına karar verilen ikinci makinist Fikret Karabulut ise treni kendisinin kullandığını kabul ederek kaza anını şöyle anlattı:

‘183+100’ü normal şekilde geçtim. Geçtikten sonra aynaya baktım, ikinci vagonun birinci vagondan koptuğunu gördüm. Freni çektim. Ben ilk kez hızlı treni kullanmaktaydım, daha önce hiç gitmemiştim. Bizler hızlandırılmış tren konusunda ayrıca bir eğitim almamıştık. Oysa hızlı tren ile normal tren arasında sık sık değişen hız farkları vardı.’

Davada tutuksuz yargılanan tren şefi Köksal Coşkun, kazada ihmalinin ya da hatasının bulunmadığını söyledi. Köksal, ‘Tren defterimde birinci makinist olarak Recep Sönmez’i yazmıştım, ancak kaza anında trenin kontrolü Fikret Karabulut’taydı. Saat 19.42’de Mekece’yi geçtik. 183+100 kilometreye kadar hızımız 130, buradan sonra 80 olmalıydı. Fakat burayı 150 metre geçmişiz’ dedi. Duruşma, dosyaların incelenmesi, bilirkişi raporlarının ilave edilmesi, eksik belgelerin tamamlanması için 10 Kasım 2004’e bırakıldı. 

Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER