Eğitim
  • 10.3.2006 17:41

MEB: ''İLAHİYAT MEZUNUNA ÖĞRETMENLİK KAPISI HABERİ DOĞRU DEĞİL''

ANKARA - Bakanlıktan yapılan yazılı açılamada, haberde bahsedilen söz konusu genelgede, kursa katılarak pedagojik formasyon belgesi alanların, devlet okullarına KPSS'ye girmeden atanmalarına ilişkin bir hükmün bulunmadığı belirtildi.
     Açıklamada, kursa sadece Fen, Edebiyat ve Fen-Edebiyat fakültelerinden mezun olup, öğretmenlik formasyon belgesi veya ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans programı belgesi olmayanlar ile öğretmenliğe kaynak oluşturan ve eğitim fakültesi dışında kalan diğer fakültelerden mezun olanlardan özel okul veya özel dershanede halen kadrolu uzman öğretici olarak görev alanların katılabileceği vurgulandı.
     Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının YÖK'ten denklik almadan özel eğitim kurumlarında görevlendirilmelerinin de mümkün olmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Genelgede, Mısır El-Ezher mezunlarına yönelik öğretmenlik yolunun açılmasına ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Yapılan bu uygulamanın Refahyol dönemindeki uygulamayla uzaktan yakından bir alakası bulunmamaktadır. Çünkü 23.6.1985 tarihli ve 18790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği gereği, halen dershane ve özel okullarda uzman öğretici olarak görev yapanlar kursa katılabileceklerdir.''
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:50

İLGİLİ HABERLER