Eğitim
  • 1.5.2006 18:20

MEB'DEN OKULDAKİ ŞİDDETE KARŞI GENELGE

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şiddet olayları nedeniyle okulların alması gereken önlemlerle ilgili bir genelge daha yayımlayarak, velilerle sıkı işbirliği yapılması talimatında bulundu.
     MEB Müsteşar Yardımcısı Cevdet Cengiz, Bakan adına yayımladığı genelgede, Türk milli eğitiminin amaçlarına değindi.
     İlköğretim kurumlarının sayısal çokluğuna işaret eden Cengiz, başarıya ulaşabilmek için mahalli destek ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
     Bu çerçevede okul, veli, öğretmen işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Cengiz, eğitimdeki koordinenin sağlanabilmesi için okul ve öğretmen olarak ailedeki eğitim sürecini takip etmenin, velilerle etkin ve olumlu iletişim kurmanın, çocuğun sorunlarına kronikleşmeden çözüm yolları bulmanın başarıyı artıracağına dikkati çekti.
     Cengiz, ''hayat boyu rehberlik'' anlayışıyla öğrencileri tanımayan, okul-veli işbirliğini etkin şekilde sağlamaya yönelik son yayımlanan genelgeler ile Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nin ilköğretim kurumlarında sağlıklı uygulanması için şu talimatlarda bulundu:
     - Okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısının organizasyonuyla veli ve öğrencilerle görüşmelerin yapılacağı uygun bir mekan oluşturulacak.
     - Risk grubundaki öğrencilere öncelik verilerek, bir program dahilinde ve imkanlar ölçüsünde ev ve işyerlerinde veliler ziyaret edilecek,
     - Okulda yapılacak veli-öğretmen görüşme günlerini gösteren bir çizelge hazırlanarak veli ve öğretmenlere duyurulacak,
     - Velileri bilinçlendirmek için ana-baba eğitimine öncelik verilecek,
     - Öğretim yılı boyunca her veli en az bir kez olması kaydıyla sınıf ortamına katılarak dersi izlemesi için davet edilecek, Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER