Medya
  • 4.6.2018 21:20

Fehmi Koru İnce'yi Trump'a benzeterek gaz verdi

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin seçilebileceği umudunu taşıyan muhalefetin sesi Fehmi Koru, İnce'nin seçim çalışmalarını Trump'a benzeterek 24 Haziran seçimlerinde galip gelebileceğini yazdı.

Son dönemlerde neredeyse tamamen muhalif bir kimliğe bürünen Fehmi Koru, bugünkü yazısında Muharrem İnce’yi Trump’a benzeterek 24 Haziran seçimlerinde beklenmeyen birinin seçilebileceğini söyledi.

İşte muhalefet kanadını gazlamayı seven Koru’nun yazısının ilgili bölümü:

“Trump da aday gösterilmeyi becerdiği Cumhuriyetçi Parti‘nin kimliğini kişiliğinde pek taşımayan bir aday olarak çıktı Amerikan toplumun karşısına. Sadece ülkesinin değil dünyanın da en zenginlerinden biri olduğu halde, kendisini ‘yerleşik düzene’ karşı konuşlandırdı. Seçime doğru giderek daha da artan bir dozda ‘Obama-karşıtı’ bir tavra büründü. En sert eleştirileri medyaya yöneltti. Rakibi Hillary Clinton‘u da karşı olduğu her şeyin temsilcisi konumuna yerleştirdi.

Sonucu biliyoruz. Kampanyasını ve Beyaz Saray’daki ilk günlerini neredeyse ‘içeriden’denilebilecek yakınlıkta izlemiş gazeteci Michael Wolff‘un birkaç ay önce çıkan kitabından (Fire and Fury) öğrendiğimize göre, sandıklar açıldığı sırada ‘onurlu yenilgi’ mesajları vereceği bir konuşma yapmaya hazırlanırken, yani seçilmeyeceğini sandığı halde, halkın tercihinin kendisi olduğunu öğrenmiş Trump…

Kamuoyu yoklamaları Trump’ın değil rakibi Hillary Clinton‘un kazanacağını öngörmüş, hatta Pazartesi günleri yayınlanan bazı haftalık dergiler, “ABD’nin ilk kadın başkanı Hillary Clinton” kapağı ile hazırlanmış, o yüzden hayli gecikmeyle piyasaya çıkabilmişlerdi.

(… ) Böyle bir dönemden geçiyor dünyamız ve Muharrem İnce Türkiye’de bu prototipe uygun bir seçim kampanyası yürütüyor.

Hafife alınıyor mu? Alınıyor, hem de nasıl alınıyor…

AK Parti’nin itibar ettiği medyada yer alan değerlendirmeler, giderek Washington Post, New York Times gibi gazetelerin, CNN-International gibi TV kanallarının Trump‘ın kampanyasına verdiği tepkilere benzemeye başladı.

Bir tek Fox-TV‘nin desteğiyle ABD’de seçimi kazandı Trump.

Sözün özü şu: Dünyada yükselen siyasi trend ‘popülizm’ ve Muharrem İnce de resmen ‘popülizm’ yapıyor.”

Güncellenme Tarihi : 4.6.2018 21:28

İLGİLİ HABERLER