Gündem
  • 14.8.2009 11:35

MEHMETÇİĞE ÖMÜR BOYU FİŞLEME

Albay Karataş, dosyaya şu notu düşmüş: "Okul içinde fırsat bulduğunda çevresini kendi görüşleri doğrultusunda zehirlemeyi başarabilecek yetenektedir. Askerlik hayatının bitiminde de kontrol altında tutulmalıdır."

Olay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Maltepe Askerî Lisesi Komutanlığı'nda yaşandı. 30 Kasım 2004 tarihli belgeye göre okulda askerliğini 299. kısa dönem piyade çavuş olarak sürdüren Onur Düşgül hakkında iç istihbarat ağı kullanılarak bir soruşturma yürütüldü. Onur Düşgül için hazırlanan Sakıncalı Şüpheli Personel Bilgi Formu'nda ilginç tespitlere yer verildi. Emniyet, Jandarma ve MİT'e de gönderilen bilgi formunda Düşgül için kullanılan bazı tabirler şöyle: 'Güvenilmez, yalan söyler, tehlikeli görüşlüdür.'

NAMAZ KILMAK 'YASADIŞI' GÖSTERİLİYOR

Düşgül'ün ömür boyu fişlenmesine sebep olan faaliyetler dikkat çekici. Bilgi formunda, yasadışı faaliyetler arasında namaz kılmak da sıralanıyor. Tarihî ve dinî eserleri sürekli bulundurmak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen okuma yazma bilmeyen erlere özel ilgi, kısa dönem askerliği yapan Çavuş Düşgül için yapılan suçlamalar arasında.

299. kısa dönem Piyade Çavuş Onur Düşgül için hazırlanan Sakıncalı Şüpheli Personel Bilgi Formu'nda da yine son derece ilginç saptamalar ve ithamlar yer almış. Raporun son kanaat ve öneri bölümünde Düşgül için, "Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini eleştirip şeriat düzenini savunmaktadır. Okul içinde fırsat bulduğunda çevresini kendi görüşleri doğrultusunda zehirlemeyi başarabilecek yetenektedir. Askerlik hayatının bitiminde de kontrol altında tutulmalıdır." ifadelerine yer veriliyor. Muhterem Karataş, MİT, Jandarma ve Emniyet'e gönderdiği "GİZLİ" yazıda Onur Düşgül'ün takip ve kontrol altında tutulduğunu öne sürerek hazırlanan iki ayrı raporun ekte sunulduğunu bildirdi. Karataş söz konusu yazıda şu öneride bulundu: "Adı geçen personelin ileride hakkında yapılacak güvenlik soruşturmaları ve arşiv araştırmaları ile ilgili, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı kayıtlarına alınmasının uygun olacağını tensiplerinize arz ederim."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER