Sağlık
  • 1.5.2006 12:46

MEMURUN ÜCRETSİZ CHECK-UP KEYFİ

UĞUR ALICI
ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'bıçak parası' adı altında doktorların hastalardan para almasına ilişkin sıkça eleştirdiği sağlık kuruluşlarında bugünlerde 'ücretsiz-check-up' bilmecesi yaşanıyor.
Devletin, özel sağlık kuruluşlarından aldığı sağlık hizmetleri arasında yer almayan 'check-up' için ilginç bir formül bulunduğu öğrenildi. İHA muhabirinin araştırmasına göre, özel hastaneler, poliklinikler ve özellikle tıbbi laboratuarlarda uygulanan bu yeni formülle, bugünlerde kamu çalışanlarına yönelik check-up kampanyası sürdürülüyor. Uygulama tamamen resmi yazışmalara uygun bir şekilde yapılıyor. Resmi yazışmalarda 'check-up' kelimesine yer verilmiyor, ancak check-up yaptırmak isteyen kişi, çalıştığı kurumdan muayene için aldığı sevkle check-up'ını da yaptırıyor. Sevkini onaylattıran çalışan, 'check-up' duyurusu yapan özel sağlık kuruluşuna giderek check-up için istediği bir güne randevu alıyor ve normal giriş işlemlerini yaptırıyor. Özel bir ilgiyle karşılanan kamu çalışanının önce sevkini aldığı bölümde muayenesi yapılıyor ve istediği tahliller soruluyor. Daha sonra check-up amacıyla kendi istediği ve doktorun da eklediği tahliller, filmler ve diğer inceleme ve tetkikler tek tek yazılıp yaptırılıyor ve devlete fatura ettiriliyor.
Check-up'ı yaptıran ve yapanın memnun olduğu bu durumdan devletin memnun olup olmadığı merak konusu. Özel sağlık kuruluşlarından özellikle poliklinik ve laboratuarlarda rastlanan bu uygulamaya ne çalışanın itirazı oluyor ne de sağlık kuruluşunun.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER