Yaşam
  • 28.11.2007 13:44

METRESİNE KIZDI; NİNENİN KIZLIĞINI BOZUP ÖLDÜRDÜ

ORHAN AKIN

Bursa'da yalnız yaşadığı evinde tecavüz edildikten sonra boğularak ve boynu kırılarak öldürülen 70 yaşındaki kadının katil zanlısı, üst katta oturan oryantalin dostu çıktı.

4 aydır birlikte yaşadığı oryantal dostunun istek şarkısını söylememesi üzerine bunalıma girip gazinoda sabaha kadar alkol alan sabıkalı zanlı, apartmanın birinci katında oturan 70 yaşındaki terzi Cavide Kocayamaç'a tecavüz edip öldürdükten sonra hiçbir şey olmamış gibi üst kata çıkıp uyudu.

Kemancılık yapan sabıkalı zanlıyı, olay yerinde düşürdüğü gözlüğü ile iç çamaşırındaki meni izi ve maktülenin tırnaklarından alınan kendisine ait doku örnekleri ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, korkunç olay dün sabaha karşı merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Mahallesi'nde meydana geldi. Hiç evlenmeyen 70 yaşındaki terzi Cavide Kocayamaç, kapısı kırık olan dairesinde üst katta oturan ve işten dönen Derya takma isimli oryantal H.O. (27) ve konsomatris olarak çalışan travesti A.S. (26) tarafından öldürülmüş olarak bulunmuştu.
Tecavüz edildiği, boynu kırılıp boğularak öldürüldüğü belirlenen Kocayamaç'ın yakınındaki kişiler takibe alındı. Polis, olay yerinde bulunan bir gözlüğün maktüleye ait olmadığını, zanlının gözlük kullandığını belirledi. Oryantal H.O. ve travesti A.S.'nin evinde mahkemeden alınan izinle arama yapıldı. Evde alkollü vaziyette "hiçbir şeyden habersiz gibi" uyuyan Necdet U. (42) sorgulamaya alındı. 4 aydır H.O. ile sevgili olan 3 çocuk babası Necdet U.'nun çelişkili ifadeler vermesi üzerine kriminal araştırma yapıldı. İç çamaşırında meni izine rastlanan ve maktülenin tırnaklarında kendisine ait doku izi tespit edilen Necdet U. detaylı sorgulamada suçunu itiraf etti.

IRZA GEÇMEKTEN SABIKALI

1983 yılında Ankara'da "cebren ırza geçme" suçundan kaydı bulunan Necdet U.'nun önceki gece dostu H.O.'nun çalıştığı gazinoya gidip, bir süredir problemli olduğu arkadaşından istek şarkı söylemesini istediği, red cevapı alınca bunalıma girip sabaha kadar alkol aldığı ortaya çıktı. Daha sonra dostunun oturduğu apartman dairesine gelen Necdet U.'nun alt kattaki Cavide Kocayamaç'ın kapısını çaldığı ve zorla içeri girip yaşlı kadına tecavüz edip öldürdüğü belirlendi.
Cinayet masası dedektifleri, üst katta olmasına rağmen zanlı hakkında polise bilgi vermediği gerekçesiyle oryantal H.O. travesti A.S. ve arkadaşı A.G'yi de "suçluyu gizlemek" iddiasıyla gözaltına aldı. Ancak 3 kişinin de evde uyuyan zanlı Necdet U.'nun olayı gerçekleştirdiğinden haberi olmadığı tespit edildi.

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir, olayın çok üzücü olduğunu, cinayet masası dedektifleri ve kriminal polisin çalışmasıyla olayın kısa sürede aydınlatıldığını söyledi. Tahsin Demir, "Evde yapılan incelemede zanlının avuç izleri belirlendi. Yatak odasındaki yorganda poll-light denilen sistemle inceleme yapıldı. Burada da zanlıya ait çeşitli izler belirlendi. Evdeki gözlüğün zanlıya ait olduğu tespit edildi. İç çamaşırındaki meni izleri de delil olarak savcılığa gönderildi. Ayrıca maktülenin tırnaklarında zanlıya ait doku örnekleri bulundu" diye konuştu.

Öte yandan hiç evlenmeyen maktulun tecavüz sonrası kızlık zarının bozulduğu, yapılan otopsinin ardından bugün toprağa verileceği öğrenildi. "Canavarca his saikiyle adam öldürmek" suçundan sorgulaması tamamlanan zanlı Necdet U. geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER