Gündem
  • 17.3.2018 14:52

MHP'den muhalefet partilerini şok eden hareket

MHP'den flaş CHP, İYİ Parti ve HDP kararı... MHP kurultay için CHP, HDP, İYİ Parti, İşçi Partisi’ne davetiye göndermedi.

ABD ve Almanya başta olmak üzere yabancı misyona da geçmişte olduğu gibi yine davet gitmedi.

MHP, CHP'nin seçim güvenliği konusunda istediği randevuyu vermemiş ancak daha sonra hazırlanan raporu istemişti.

Kaynak Yeniçağ: MHP, CHP'yi kurultayına davet etmedi

MHP Genel Başkan Yardımcı Semih Yalçın, kongreye CHP, HDP ve İYİ Parti'yi davet etmediklerini belirterek "Her üçü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Özel'den CHP'yi kongresine davet etmeyen MHP'ye yanıt

Özel'den CHP'yi kongresine davet etmeyen MHP'ye yanıt

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “MHP kongresine CHP’yi davet etmedi demek aslında doğru değil. Edemedi. Edemez durumdalar. Bir mahalledesiniz, bir köydesiniz, düğün yapıyorsunuz, köyün en eski en köklü en itibarlı en kalabalık ailelerinden bir tanesini düğününüze davet edemez durumdasınız, ilişkileriniz o noktaya gelmiş. Bu MHP’nin büyük çaresizliğidir” dedi.

“MHP kongresine sizi davet etmeyeceğini açıkladı, ne diyorsunuz?” sorusuna Özel, şu yanıtı verdi:

“MHP kongresine CHP’yi davet etmedi demek aslında doğru değil. Edemedi. Edemez durumdalar. AKP’nin 16 yıldır Türkiye’yi getirdiği nokta ve MHP’nin bu getirdiği noktaya koyduğu ittifak, koyduğu müttefiklik, birliktelik Türkiye’yi şu hale getirdi; eskiden partiler birbirlerini kongrelerine davet ederlerdi. Bayramlaşmada tüm partiler birbirini ziyaret ederdi. Bunun ortadan kalktığı bir Türkiye ile karşı karşıyayız.

 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2018 15:58

İLGİLİ HABERLER