Gündem
  • 14.8.2009 00:03

MHP'DEN REKLAMLI KARŞI ATAK!...

MHP hükümetin Kürt açılımına karşı kampanya başlattı. Partinin siyasi sözcüleri hemen hergün basın toplantıları ile hükümeti hedef alırken devreye bir de reklam filmi sokuldu. İşte o reklam;



Televizyon kanallarına verilen reklam filminde MHP Kürt açılımına "Herkes eşittir Türkiye" diyerek yanıt veriyor. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural da AK Parti hakkında Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

Hükümetin Kürt açılımına en keskin muhalefeti sergileyen MHP, karşı duruş açılımı başlattı. Grup Başkan Vekili Oktay Vural hemen hergün Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek MHP'nin çekincelerini dile getiriyor.

Vural son olarak "Haddinizi aşmayın" diyen Başbakan Recep tayyip Erdoğan'a yanıt vermek üzere kameraların karşısına geçti, uyarmakla kalmadı savcıları da göreve çağırdı; AK Parti kadın kollarının hem Türkçe hem de Kürtçe başlıkla yayımlanmak üzere basına gönderdiği ama sonra geri çektiği bildiriyi gerekçe göstererek:

"Sayın savcılar neredesiniz? Bu ülkede, bu milletin dinini bozmak isteyenler var. Siyasal bölücülüğün ırkçılığın anayasa düzeyinde getirlm isteyen siyaset anlayışı var. Asıl haddini aşan Sayın Başbakan sizsiniz. Bu miletin değerleri ile oynuyorsunuz."

MHP sadece siyasi söylemini sertleştirmedi, karşı duruş kampanyasını medyaya da taşıdı. Hazırladığı reklam filmi ile...

MHP hükümetin Kürt açılımına "Herkes eşittir Türkiye'' sloganıyla yanıt veriyor. Hazırlanan reklam filmi birçok televizyon kanalına gönderildi.
Haber kuşaklarının öncesinde hatta film ve dizilerin arasında MHP devreye bu bu kısa slogan ile girecek.

MHP mayıs ayında da Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin hazırlattığı ve üzerinde "Bin yılda karıldı bu ülkenin harcı, ayrıştırmak kimin harcı'' yazılı afiş ve bilboardları farklı şehirlerin bir çok noktasına astırmıştı
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER