Sağlık
  • 1.9.2008 03:15

MİDE PROBLEMİ OLANLARA İLAÇSIZ ÇÖZÜM!..

Atv’de Müge Anlı’nın sunduğu ’Tatlı Sert’ programına konuk olan Prof. Dr. Ahmet Maranki, yiyeceklerin vücuttaki yararlarına dikkat çekti.
Lahananın çok fazla yararlı bir yiyecek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Maranki, özellikle mide rahatsızlıkları olanlara önerdi. Çiğ patatesin de mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Maranki, çiğ olarak beyaz lahana ve patatesin suyunun karıştırılarak içilmesinin ülser hastalarına büyük fayda sağlayacağının altını çizdi.
"Tabi ki doktorlarımız ve ilaçlarımız esas" diyerek kişilerin doktorlarına danışmaları gerektiği uyarısını yapan Ahmet Maranki, hastalığa yakalanmadan önce yapılacakların önemine değindi.
İşte Ahmet Maranki’nin tavsiyelerinden bazıları:
-Cevizin tiroidle ilgili çok önemi var. Unutkanlığı olanlar için de ceviz çok yararlı.
-Kolestrol için fındık çok önemli. Ders çalışan gençler, çocukların hergün beşer tane fındık, ceviz ve yanında da 21 adet kuru üzümün yenmesi çok yararlı.
-Kabızlık çeken, hemoroid (basur) rahatsızlığı olan, kilosu olan insanlar her gece yatmadan önce 5 inciri suya koyarak suyunu içmeleri çok yararlıdır. 3. gün kalın bağırsağınızın çalıştığını göreceksiniz.
-Zeytin, siyah ya da yeşil çok önemli. Bedeninizdeki asidi atan en önemli yiyecektir.
-Keten tohumu, kekik, maydanoz ve kirazı karıştırıp bir kür yapıp için. Bir ayda 3-4 kilo vermenin mutluluğunu yaşayacaksınız.
-Demir eksikliği için mutlaka domates yenilmeli. Özellikle mevsiminde.
-Çocuklar dışında yetişkinlere sütü pek önermiyoruz. Çünkü sütün içindeki mineral, enzim ve vitaminler belli yaşlardan sonra tolere edilemiyor. Böbrek ve bir takım organlarda problem olabilir.
-Kalsiyum alması gerekiyorsa marul yiyin. 100 gram marulda 100 gram sütteki kadar kalsiyum vardır. Hayvansal gıda almak istemeyenler için de marul alternatif bir çözümdür.
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:39

İLGİLİ HABERLER