Yaşam
  • 3.12.2006 15:40

MİNAREDE BALYOZLU EYLEM!..

KAYSERİ  - Kayseri'de bir caminin üzerine kurulan baz istasyonu, vatandaşların tepkisine neden oldu. Bir vatandaş eline aldığı balyozla caminin minaresine çıkarak eylem yaptı.


Edinilen bilgiye göre, 30 Ağustos Bulvarı üzerindeki Hisar Camii'nin minaresine monte edilen baz istasyonu mahalle halkını çileden çıkardı. Minareye çıkarak balyozla baz istasyonunu parçalamak isteyen kızgın bir vatandaş polis tarafından gözaltına alındı. Yıldırım Beyazıt Mahallesi 30 Ağustos Bulvarı üzerinde bulunan Hisar Camii bir süre önce yıkılmıştı. Camiden geriye kalan minareye bir GSM firmasınca baz istasyonu kurulması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.


Mahalle sakinlerinden İbrahim Kocaarslan eline balyoz alarak önce minarenin kapısını kırdı, ardından da minareye monte edilen baz istasyonunu kırıp parçalamak istedi. Minareden aşağıdaki kalabalığa seslenen vatandaş, "Bizim camimizi yıkıp baz istasyonu kurdular.

Biz mahalle halkı olarak GSM firmasına yardımcı olan imamı istemiyoruz. Buraya yapılan baz istasyonunun kaldırılmasını istiyoruz" dedi. Bu arada bazı mahalle sakinleri de minarede eylem yapan ve kendisini aşağıya atacağını söyleyen Kocaarslan'a destek vererek aşağıya inmesi için büyük çaba sarf etti. Olay yerine gelen polisin büyük çabaları sonucu ikna edilen ve minareden aşağıya indirilen şahıs, "Ben üzerime düşeni yaptım.

Baz istasyonu kurulmaması için sesimi duyurdum. Bundan sonraki iş devletimize ait" diye konuştu.
Polis balyozla eylem yapan şahsı daha sonra gözaltına aldı. İfadesi alınmak için karakola götürülen şahıs serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:49

İLGİLİ HABERLER