Spor
  • 5.9.2010 02:51

MİSİMOVİÇ BAROS'U KRAL YAPAR!..

GALATASARAY uzun uğraşlar sonrası orta saha için aradığı kanı Almanya’da bulurken, Wolfsburg’un değişmez ismi Zvjezdan Misimoviç artık sarı kırmızılı takımın başarısı için mücadele edecek. Bosnalı oyuncu kariyeri bakımından Cimbom’a büyük katkılar yapacağının sinyallerini verdi.

Gençler şampiyonu oldu

Almanya’nın Münih kentinde 1982 yılında doğan Misimoviç, 18 yaşına kadar bölgedeki değişik kulüplerin genç takımlarında forma giydi. 2000 yılında Bayern Münih’in amatör takımına geldi. Bu takımla 2001’de Almanya Gençler Şampiyonu oldu. O zamanlar üçüncü lig olarak geçen Regionalliga Süd’de (Güney Bölge Ligi) 2003-2004 sezonunda şampiyonluk yaşarken attığı 24 golle gol krallığına ulaştı.

3.9 milyon Euro

Bundesliga’da ilk maçını 28’inci haftada Werder Bremen’e karşı oynadı. Misimoviç o zamanlar antrenörlüğünü yapan Van Gaal’in şimdiki yardımcısı Gerland’ın tavsiyesiyle 2004 yılında Bochum ile anlaştı. Bochum’un aynı yıl küme düşmesinin ardından ikinci ligde takımın değişmez oyuncularından biri oldu ve takımın yeniden 1. Bundesliga’ya yükselmesinde önemli rol oynadı.

2006-2007 sezonu başında ailevi sebeplerden dolayı Nürnberg’e transferi gerçekleşti. Üstün top tekniği, serbest vuruşlarıyla, yaşadığı sakatlıklara rağmen Nürnberg’te en çok gol atan futbolcu oldu. Ama takım küme düşünce ayrılmak istedi ve 3,9 milyon Euro bonservis bedeli ile Wolfsburg’a transfer oldu.

Wofsburg’da patladı

Sezonun (2008-09) ilk yarısında beş gol atıp, 10 asist yapan Misimoviç, Alman Kicker Dergisi tarafından “ilk yarının en iyi orta saha oyuncusu” seçildi. O yıl 7 gol atarken 22 gol pasıyla da Bundesliga tarihinde “bir sezonda en fazla asist yapan oyuncu” unvanını kazandı.

Takım arkadaşları Dzeko ve Grafite ile Wolfsburg’a Bundesliga şampiyonluğunu getirdiler. Geçtiğimiz sezon da 15 gol pası veren Misimoviç ligin ikinci en fazla asist yapan futbolcusu oldu.

Ortalaması 50 maç

Alman spor basınında doğru ve direkt söylemleri ile gazeteciler arasında oldukça saygı gören bir futbolcu olarak göze çarpıyor. Son üç yılda çok fazla sakatlık yaşamayan Misimoviç’in sezon ortalamasının 50 maçın üzerinde olduğunu da söyleyelim.

Karakteri mükemmel

ARKADAŞLARI ön adından dolayı onu Zwetschge (Erik) diye çağırıyorlar. Bayern Münih genç ve amatör takımdan antrenörü Hermann Gerland, “Takım arkadaşları ona ayak uydurmakta güçlük çekiyor” diyerek daha o zamanlar ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğu dile getirirken “1.80 boyunda ve 85 kilo, 80 kilonun altına düşebilse yapamayacağı şey yok. Ben ona orta sahada koşması dışında her şeyi öğrettim” dedi. Geçtiğimiz sezon başında Wolfsburg’u çalıştıran şimdi Hamburg’un başında olan Armin Veh onun için “Hayatımda gördüğüm en sağlam karakterli futbolcu” demişti.

Blazeviç’e istifa ettirdi

MISIMOVIÇ’in son Dünya Kupası elemelerinde Portekiz ile oynanan ikinci maçta sakatlığı nedeniyle forma giymemesi ülkede büyük tartışma yarattı. Antrenör Miroslav Blazeviç onu Sırp sağcılarının tehdit ettiğini bu yüzden oynamadığı iddia etmişti. Misimoviç de sakatlığıyla ilgili doktor raporlarını gösterdi, Bosna Hersek Milli Takımı’nda Blazeviç olduğu sürece oynamayacağını açıkladı. Blazeviç, “O milli takım için benden daha önemli” diyerek yerini Saffet Susiç’e bırakarak istifa etti. HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:49

İLGİLİ HABERLER