Spor
  • 18.2.2017 02:52

Monaco'ya şampiyonluk yarışında Bastia çelmesi

Ligue 1'in 26. haftasında kümede kalma savaşı veren Bastia'ya konuk olan lider Monaco, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.

Leonardo Jardim yönetiminde oldukça başarılı bir sezon geçiren Monaco'nun hızı Korsika'da kesildi. 7 maçtır galibiyete hasret olan rakibi karşısında ilk 70 dakikada etksiiz bir oyun ortaya koyan lider, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Armand Cesari-Furiani Stadı'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başladı. Hızlı ataklarla Monaco savunmasını gafil avlayan Bastia'da Sadio Diallo 19. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Monaco yenik düşmesine rağmen oyunca bir türlü istediği dengeyi kuramayınca ilk yarıyı geride kapattı.

İkinci yarıda daha çok pozisyon bulan kırmızı beyazlılar, 52. dakikada Bernardo Silva'nın kafa golüyle durumu eşitledi.

Karşılaşmanın 71. dakikasında Valere Germain-Kylian Mbappe değişikliğinden sonra baskısını iyice artıran konuk ekip, kalan dakikalarda net fırsatlardan yararlanamayınca çok değerli iki puanı Korsika'da bıraktı.

Üç maç sonra puan kaybeden Monaco aldığı beraberlikle puanını 59 yaptı. Küme düşme hattında bulunan Bastia ise 23 puana yükseldi.

Güncellenme Tarihi : 18.2.2017 02:53

İLGİLİ HABERLER