Asayiş
  • 16.9.2013 12:27

Motosikletle babasına çarpan genci işkenceyle öldürdü

Tutuklu 35 yaşındaki Bekir ile ağabeyi 42 yaşındaki Fadıl Güneş, 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz 49 yaşındaki Ramazan Güneş ise beraat etti.

Kiremithane Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü son sınıf öğrencisi Abdullah Özder, 21 Haziran 2010'da Yüreğir İlçesi'ne bağlı Camili Köyü'ndeki bir tarlada öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan soruşturma ve görgü tanıklarının ifadeleri üzerine Özder'in intikam uğruna, 3 Mayıs 2010'da motosikletiyle yaraladığı 83 yaşındaki Necmettin Güneş'in oğulları Bekir Güneş, Ramazan Güneş ve Fadıl Güneş tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Tutuklanan kardeşler hakkında, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'KARDEŞİM PSİKOPAT BİR İNSAN'

Sanıklar Bekir ve Ramazan Güneş, haklarındaki suçlamayı kabul etmedi. Yargılama aşamasında tahliye edilince yurt dışına çıkan, sonra da hakkında tutuklama kararı çıkartılıp cezaevine konan Bekir Güneş, savunmasında şunları söyledi:

"Hayatım boyunca karakolla işim olmadı. Abdullah Özder'in babama çarpmasında da kasti bir şey yok. Bunun için kin olur mu? Hangi çağda yaşıyoruz. Sanayi sektöründe tanınmış bir esnafım. 20 kişi benim elime bakıyor. 2 öksüz çocuğu da okutuyorum. Olayı gerçekleştiren kardeşim Fadıl psikopat bir insandır. Keşke maktul öleceğine o ölseydi. Benim babam 5 yıl daha yaşasa ne olur. Bu durum için çok üzgünüm. Karşı tarafı da anlıyorum, canları yanmış, bizim de yansın istiyorlar ama ben suçsuzum. Ben yatarım cezayı çekerim ama dışarıda elime bakan 20 kişi var."

KÜRTÇE İTİRAF ETTİ, TÜRKÇE TAHLİYESİNİ İSTEDİ

İlk duruşmada korktuğu için susma hakkını kullandığını söyleyen Fadıl Güneş, sonraki duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yaptı. Olaydan önce Ali adlı arkadaşıyla sulama kanalı kenarında alkol aldıklarını, ardından da kendi evlerinin önündeki araçla Adana Mobilyacılar Sitesi'ne gittiklerini belirten Fadıl Güneş, "Oraya gittiğimizde babama çarpan Abdullah Özder'i gördüm. Konuşmak için araca çağırdım. Bana küfredip cebinden bıçak çıkardı. Ben de araç içerisinde bulduğum levye ile eline vurdum. Yere düşen bıçağı aldım. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

'CEZAİ EHLİYETİ TAM'

Sevk edildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından 'cezai ehliyeti tam' raporu verilen Fadıl Güneş, Türkçe olarak yaptığı son savunmasında ise "Ben 3 yıldır cezaevindeyim. Eşim de çocuklarım da ben de perişanım. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. Tutuksuz kardeş Ramazan Güneş de, "Ben olay günü işyerimdeydim. Benim de 14 yaşında oğlum kaza sonucu öldü. Evlat acısını iyi bilirim. Acıları büyük. Allah ailesine sabır versin" diyerek suçsuz olduğunu iddia etti.

'İDAM EDİLSİN'

Öldürülen Abdullah Özder'in annesi Emine Özder ise katil zanlılarının asılmasını isterken, baba Hasan Özder ise sanıkların yalan söylediği iddiasında bulunup, cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Fadıl ile Bekir Güneş'i 'cinayet' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sonra da trafik kazasından dolayı haksız tahrik ve duruşmalardaki iyi hallerinden dolayı indirim yaparak cezalarını 20'şer yıla düşürdü. Kardeşlere, 'hürriyeti tahdit' suçundan da 5'er yıl hapis cezası verildi. Ramazan Güneş ise bütün suçlardan beraat etti.

Ölenin yakınları, duruşma öncesi ve sonrası sanıklara ve onları savunan avukatlara tepki gösterdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER