Yaşam
  • 28.8.2009 10:34

MÜFTÜYLE İMAM BİRBİRİNE GİRDİ!..

Kocaeli'nde Gebze Müftüsü'nün, "Namaz kıldıracak kadar Kur'an bilmiyor" dediği 8 yıllık imam, suçlamalara Kur'an-ı Kerim okuyarak cevap verdi.

Gebze'de Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinin 8 yıldır Ulubatlı Hasan Camii'nde imamlık yaptıktan sonra görevden alınan Selahattin Taşçı'nın görevine iade edilmesi için girişimde bulunmaları, büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.
Selahattin Taşçı, 2001 yılında Gebze Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Ulubatlı Hasan Camii'nde Kocaeli ve Gebze Müftülüğü'nün oluru ile imam olarak göreve başladı. Gebze Müftülüğü'ne atanan Muhammet Gevher, 2008 yılında Selahattin Taşçı'yı görevden aldı. Ö dönem kısa süren tartışma, bir yıl aradan sonra tekrar alevlendi. Kadrolu olarak camiye atanan yeni imamı beğenmeyen mahalle sakinlerinin bir kısmı, Selahattin Taşçı'nın göreve iade edilmesini istedi. Devam eden tartışmalar üzerine Gebze Müftüsü
Muhammed Gevher, "Selahattin Taşçı'nın namaz kıldıracak kadar Kur-an'ı Kerim bilgisi bulunmadığını ve imamlık kriterlerini taşımadığı" şeklinde açıklama yaptı. Gebze Müftüsü Gevher'in açıklamalarının ardından tekrar alevlenen tartışmalar mahalle sakinlerini birbirine düşürdü. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan cami cemaatinden Kamil Topkaya, 8 yıl Selahattin Hoca'nın arkasında namaz kıldıklarını belirterek açıklamalara şaşırdığını söyledi. Topkaya, "Madem namaz kıldıracak kadar bilgisi yoktu neden burada
bunca yıl imamlık yaptı?" dedi.

8 yıl boyunca camide namaz kıldığını söyleyen ve bir dönem caminin dernek yönetiminde bulunduğunu kaydeden İsa Can ise Gebze Müftüsü Muhammed Gevher'in açıklamalarına benzer görüşler bildirdi. Can, "Namaz kıldırırken ayetleri yutuyordu. Bir imama yakışır bir şekilde davranış göstermiyordu" diye konuştu.

Yaşanan olaylar cemaati de ikiye bölerken, tartışmaların hedefindeki isim imam Selahattin Taşçı ise Gebze Müftüsü Muhammed Gevher'in açıklamalarına sert tepki gösterdi. Kocaeli Müftülüğü'nün imamlık sınavlarından başarıyla geçtiğini ve imamlık belgesi bulunduğunu söyleyen Taşçı, "Bana bu belgeyi müftülük verdi. Müftü bey iftira atıyor. Bu ne dinimize yakışır ne de insanlığa yakışır" ifadelerini kullandı.

Taşçı ise 8 yıl Ulubatlı Hasan Camii'de imamlık yaptığını, namaz kıldırdığını, Kur'an okuduğunu hatırlatarak, "İmamlık yapabilecek kadar Kur'an bilgisi yok" açıklamalarına tepki gösterdi. Taşçı, kameralar karşısında Kur'an okuyarak, "Bana namaz kıldırabilecek kadar Kur'an bilgisi yok diyenler iftira atıyor. Müftü Bey'i mahkemeye vermeyi düşünüyorum" diye konuştu.
Gevher, mecbur kaldığı için gazeteye yansıyan açıklamayı yaptığını belirterek Selahattin Taşçı'nın Kur'an bilgisinin zayıf olduğunu tekrarladı. Gevher, "Namaz kıldıracak kadar Kur'an bilgisi yok. Maalesef Kur-an'ı Kerim'i zayıf. Ayrıca imam kriterlerini taşımıyor. Ben de görevden el çektirdim. Ayrıca resmi görevlimiz değil. Camiye sözleşmeli imam geldi" açıklamasını yaptı.

İHA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:29

İLGİLİ HABERLER