Yaşam
  • 24.9.2006 19:42

MUSTAFA SANDAL, TİFLİS'TE 40 BİN KİŞİYE KONSER VERDİ

ALPAY YALÇINKAYA
TİFLİS  - İstanbul Büşükşehir Belediyesi'yle Tiflis Belediyesi tarafından düzenlenen "İstanbul Kültür Günleri" programı, Mustafa Sandal'ın Ricke Konser Meydanı'nda 40 bin kişiye verdiği konserle sona erdi.


Gürcü, Azari ve Türkler'in geldiği Mustafa Sandal konserinde Tiflis halkı, Ricke Meydanı'nı doldurdu. Türkiye'nin Tiflis Büşükelçisi Ertan Tezgör, bugüne kadar görülmemiş bir kalabalık toplandığını söyledi. Tezgör, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Mükemmel bir organizasyon. İki halkın daha fazla birliktelik içinde ileriye doğru bakışının sağlandığını düşünüyorum. İstanbul Kültür Günleri etkinliklerinden bütün Gürcistan'ın haberi oldu. Mustafa Sandal, uzun yıllardan bu yana Tiflis'te bu çapta insan toplayan yabancı sanatçılardan ilki oldu'' diye konuştu.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Çınar da Sandal konseriyle birlikte etkinliklerin sona erdiğini belirterek, ''Bu güne kadar hiçbir şey aksamadan devam etti. İstanbul'da Tiflis günleri düzenlemiştik. Kendi kültürümüzün hem klasik sanat ağırlıklı kültürümüzün, hem popüler yanımızın Tiflis'teki bütün insanlara tanıtılması konusunda başarılı çalışmalar oldu. Bildiğiniz gibi kültür günlerimiz Anadolu Ateşi'nin gösterisiyle başladı. Bunun yanı sıra ebru, hat, tezhip, sergileri açtık. Bunlarda Tiflis halkının büyük ilgisini gördü. Çok memnun mutlu dönüyoruz. İstanbul'un tanıtılması Türkiye'nin tanıtılmasıdır. Önemli olan Gürcistan ve Tiflis halkına kendimizi sevdirmekti. Bunu da başardığımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:08

İLGİLİ HABERLER