Yaşam
  • 28.6.2005 01:14

'MÜSTEHCEN' HEYKELLERE İZİN ÇIKTI...

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı'ndaki müstehcen bulunan Art Deco döneminden kalma iki heykel, üç yıllık gizemli kayboluşları ardından yeniden sergilenmeye başladı. 

Biri çıplak bir erkek, diğeri de bir göğsü tamamiyle açıkta bir kadından oluşan heykeller, Amerikan adaletini temsil ediyor.

BBC'nin haberine göre; binanın ünlü Büyük Salonu'nda yer alan bu iki heykel, koyu bir Hıristiyan olan eski Adalet Bakanı John Aschroft döneminde örtüyle kapatılmıştı.

Bakanlığın bir sözcüsü, yeni Adalet Bakanı Alberto Gonzles'in heykellerin yeniden sergilenmesine arka çıktığını belirtti.

Ancak heykellerin üzerindeki örtünün kaldırılması kararını bir yardımcısının aldığı, Bakan Gonzalez'in sadece aynı yönde görüş belirttiği açıklandı.

Tanınmış heykeltraş Paul Jennewein'in alüminyumden yaptığı bu iki heykel, binanın açıldığı 1936 yılından bu yana Büyük Salondaki sahnenin iki yanını süslüyor.

Amerikan hükümeti, 2002 yılında heykelleri kapatmak için yaklaşık sekiz bin ABD doları para harcamıştı.

Ashcroft, heykellerin örtülmesi talimatını veren kişi olduğu iddialarını devamlı olarak reddetmişti.

Ne var ki devamlı olarak komedyenlerce dalga geçilen Ashcroft, nihayetinde Amerika'da hayli popüler olan David Letterman'ın programında da bu konuda espri yapmak zorunda kalmıştı.

Örtüyle gizlenmelerinden önce iki heykel de Adalet Bakanlığı'nda çalışan basın fotoğrafçılarının gözdesiydi, zira pek çoğu siyasetçileri kadın heykelin açıktaki göğsüyle birlikte karelemek için birbirleriyle yarışıyorlardı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:26

İLGİLİ HABERLER