Sağlık
  • 7.1.2006 13:49

NALLIHAN BELEDİYESİ'NDEN KUŞ GRİBİ AÇIKLAMASI

NALLIHAN/GÜDÜL - Ankara'nın Nallıhan İlçesi'nin Belediye Başkanı Sefa Gür, kuş gribi tespit edilen 2 yaban ördeğiyle ilgili açıklamasında, ''Ördeklerin bulunduğu mahal, Nallıhan sınırları içinde olmadığı gibi, Nallıhan köylerindeki en yakın kümese 30 kilometre uzaklıktadır'' dedi.
     Gür, kuş gribi tespit edilen 2 yaban ördeğinin Beypazarı İlçesi Karabükü Köyü Mezrası'nın İğdeli Deresi'nde bulunduğunu söyledi.
     Şu ana kadar ilçe sınırları içinde kuş gribiyle ilgili hiçbir vakanın olmadığını ve herhangi bir şikayet de gelmediğini ifade eden Gür, ''Ördeklerin bulunduğu mahal Nallıhan sınırları içinde olmadığı gibi Nallıhan köylerindeki en yakın kümese de 30 kilometre uzaklıktadır'' dedi.
     Bu arada, Nallıhan Kaymakamı Kubilay Ant'ın başkanlığında toplanan İlçe Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu, Beypazarı İlçesi'ne bağlı Kayabükü Köyü'nde 2 adet kanatlı hayvanda kuş gribi görülmesi üzerine toplantı yaptı.
     Toplantı sonucunda komisyon, Nallıhan Kuş Cenneti'ne girişlerin ikinci bir emre kadar yasaklanmasına karar verdi. Komisyon ayrıca, kuş gribiyle ilgili gerekli çalışmaların yapılması kararı alırken, hayvan pazarlarında açıkta kanatlı hayvan satışı ile Davutoğlan, Uluköy, Karaköy, Gökçeöz, Atça köyleri ve Çayırhan Beldesi'nde kümes hayvanlarının açıkta tutulmasını yasakladı.
     Öte yandan, Güdül'e bağlı Yeşilöz Beldesi'nde 3 gün önce Hayati Çoban'a ait 5 tavuğun telef olması üzerine, İlçe Tarım Müdürlüğü bu tavukları kuş gribi şüphesiyle Ankara'ya gönderdi. Ankara'da yapılan tahliller sonucunda tavukların ölümünün kuş gribinden kaynaklanmadığı belirlendi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:18

İLGİLİ HABERLER