Gündem
  • 25.5.2013 22:30

Numan Kurtulmuş'tan Alman Türklerine uyum tavsiyesi

Almanya’da temaslarını sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türklerden bu ülkede sürdürdükleri kültürel faaliyetleri küçümsememelerini istedi.

Kurtulmuş, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Süleyman Çelik ve Avrupa Demokrasi Vakfı Başkanı Aydın Yardımcı ile Aachen'e bağlı Alsdorf kasabasındaki Mevlana Cami’ni ziyaret ederek gençlere hitap etti.

Almanya’ya gelen birinci kuşağın gurbetçi olarak yaşadığını belirten Kurtulmuş, ‘’Her ziyaretimizde sizlerin daha iyi konumda olması bizim için sevinç kaynağıdır. Almanya'ya gelen birinci kuşak, gurbetçi olarak yaşamıştır. Sizler artık varlık içinde yaşıyorsunuz. Bu yüzden birinci kuşağa minnettarız, burada zor şartlar altında camiler ve dernekler kurdular. Bugün burada bulunan gençler gelecekte Almanya'da daha da iyi mertebelere ulaşacaklar. Burada sürdürdüğünüz kültürel faaliyetleri küçümsemeyin, ciddiye alın. Almanya'da teknolojik ve ekonomik açıdan büyük gelişmeler yaşansa da güvensiz bir toplum var’’ dedi.

Komşuluk ve akrabalık gibi insani değerlerin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden Kurtulmuş, ‘’Bu boşluğu bizim kültürümüzün üstün karakteri ile dolduracağız. Buradaki toplumun ihtiyaç duyduğu unsurları ortaya koyacak olan bizleriz. Öncelikle kendimize sahip olmalıyız, sonra çevremize de bunu pay etmeliyiz. Karşımızdakini hazreti insan, Allah'ın kulu olarak görürüz. Bu bağlamda en büyük sorumluluk gençlerimize düşmektedir. Bilgi çağının çocukları olarak size sunulan imkanlardan faydalanmalısınız’’ diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:01

İLGİLİ HABERLER