Gündem
  • 11.3.2013 15:48

Öcalan bunları söyledi mi?

MÜGE ÇEVİK
ANKARA - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İmralı tutanaklarının sızdırılmayan bölümlerinde daha vahim iddia ve söylemler bulunduğunu savunarak, “Öcalan’ın tutanakların yayınlanmayan kısımlarında bulunan ‘Kürtler 20 ya da 30 yıl sonra nüfus olarak Türkleri geçecektir. O zaman her şey tamamlanmış olacaktır’ anlamına gelen sözleri yapılmak istenenin ne olduğunu açıkça ifşa etmektedir” dedi.
Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İmralı tutanaklarının sızdırılması olayına değinerek, asıl sorunun tutanakların yayınlanmayan kısımları olduğunu söyledi. Sızan tutanakların malum merkezler tarafından rafine edildiğini, masumlaştırıldığını ve makulleştirildiğini öne süren Yeniçeri, “Sızdırılmamış kısımlarda ise daha vahim iddia ve söylemler olduğu biliniyor. Başbakan’ın ve MİT’in de elinde bulunan tutanakların diğer kısımları neyi içeriyor? İblis Öcalan’ın ve örgütünün gerçek niyeti, yapmak istedikleri ve stratejik hedefleri yayınlanmayan tutanaklarda mevcuttur” dedi.
Yeniçeri, Başbakan Erdoğan’ın yayınlanmayan tutanakları kamuoyuyla paylaşması gerektiğini ifade ederek, “Öcalan’ın tutanakların yayınlanmayan kısımlarında bulunan ‘Kürtler 20 ya da 30 yıl sonra nüfus olarak Türkleri geçecektir. O zaman her şey tamamlanmış olacaktır’ anlamına gelen sözleri yapılmak istenenin ne olduğunu açıkça ifşa etmektedir. Türk milletinin nasıl bir tehdit ve stratejiyle karşı karşıya olduğu ancak bu tutanakların tamamı yayınlanınca anlaşılacaktır. Başbakan Erdoğan’ın başkalarının bu tutanakları sızdırmasını beklemeden kamuoyuna açıklama yapmasında yarar vardır” diye konuştu.
Yeniçeri, bir soru üzerine, sızmayan tutanakların kendisinde bulunmadığını ancak bu bilgileri ‘stratejik kaynaklardan’ edindiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:19

İLGİLİ HABERLER