Asayiş
  • 18.3.2008 16:03

ÖCALAN'I DEĞİL SOKRATES'İ KASTETMİŞ!

Diyarbakır'da katıldığı bir konferansta teröristbaşı Abdullah Öcalan için "Bilge insan" dediği gerekçesiyle hakkında örgüt propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatılan DTP'li eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında takipsizlik kararı verildi.

Diyarbakır'da 1 Şubat günü düzenlenen `3. Ekoloji ve Yerel Yönetimler' adlı konferansta yaptığı konuşmada teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan "Bilge insan" diye söz ettiği gerekçesiyle hakkında Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapis istemiyle soruşturma yürütülen DTP'li eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş hakkında Başsavcılıkça takipsizlik kararı verildi. Kararda, Abdullah Demirbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta, "Yeni bir insan yaratmak isteyen bilgi insandan ilham aldık. Onun önemli görüş ve düşünceleri, gelişebilecek bedellerin hepsini göze almıştık. Demokrasi bedelsiz olmazdı. Hiç kimse ilham aldığımız yoldan bizi geri döndüremez" dediği, bu sözler üzerine hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kararda, Abdullah Demirbaş'ın, Sur Belediye Başkanlığı yaptığı sırada çok dillilik, çok kimliklilik, çok kültürlülük içerikli makalesi nedeniyle görevden alındığı, bu makale nedeniyle düzenlenen konferansta kendisine ödül verildiği, bu ödül sonrasında yaptığı konuşmada ise bilge insandan kastının Abdullah Öcalan olmadığını belirtildi. Kararda, Demirbaş'ın burada Sokrates gibi bilginleri kastettiğini, ancak sözlerinde Abdullah Öcalan'ı kastettiği iddiasının yerel yayın yapan Söz TV ana haber bültenlerini sunan spikerin kendi yorumu olduğu ifadesini verdiği kaydedildi.

Kararda, yapılan soruşturma sonucunda Abdullah Demirbaş'ın soruşturma konusu olan sözlerinde Abdullah Öcalan'ı kastettiği yönünde kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:58

İLGİLİ HABERLER