Gündem
  • 25.10.2008 01:30

ÖDÜLÜ DEĞİL DİZAYNI BEĞENMEMİŞ!..

Ödülü aldığı gün hasta olduğu için çok üşüdüğünü ve ödülü alırken bir sürü şeyi unuttuğunu söyleyen Yeşilçay, 'Bu muymuş Altın Portakal?!' sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek "Söylediğim iyi şeyleri zaten hiç yazmadıkları için.. Aday olan bütün kadın oyuncularla beraber aldım. Çünkü bu bir festival, bir şenlik. Biz bu güzelliği yaşamalı, film izlemeliyiz. Ödül de bunun ucunda tatlı bir şey diye düşünüyorum. O tatlı bir şeyi alırken bütün arkadaşlarımla paylaşayım istiyordum gerçekten. Ötekiler de çıktı ağzımdan ama çok da pişman değilim" dedi.
Nurgül Yeşilçay, 'Bu muymuş?" demesinin nedeninin de ödülün dizaynı olduğunu söyleyerek "Hiç öyle bir şey düşünmemiştim. daha önce de hiç dikkat etmemişim o dizayna. Kadın olur, bir şey olur, portakal olur... Gerçekten dizaynı şaşırttı beni" diye konuştu.
Beni bir tek Sezen Aksu anladı
Sahnede, Sezen Aksu'nun her festivalde kendisinden övgüyle sözettiği için ödül alamadığını ve bu yıl Aksu'nun gelmemesi nedeniyle ödül alabildiğini söyleyerek yaptığı göndermenin ise aralarında geçen bir konuşmadan kaynaklandığını anlatan Yeşilçay, konuya şöyle açıklık getirdi:
"Sezen Aksu'yu çok seviyorum. Keşke Sezen Aksu her sene katılsa da ben hiç ödül almasam. Ölüyorum, bayılıyorum ona. O da beni seviyor sağolsun. Daha önceki Altın Portakal'lara çıkıp hakkımda çok güzel şeyler söylüyordu. 'Nurgül muhteşem, böyle iyi, şöyle iyi" diye. Bunun üzerine biz Sezen'le geçen yıl bir geyik yaptık. 'Nurgül ben seneye katılmayacağım. Sen de git al. Ben de sana kasa kasa portakal hediye edeyim' gibi bir mavra yaptı. Bunun üstüne birşeyler söyledim. Ama kimse anlamadı Sezen Aksu'nun dışında. Bu olayı bilenler de gerçekten çok gülmüşler."
Ödülünü evine götürerek sakladığını anlatan Yeşilçay, "Bizim bütün ödüller evde saklı durur. Onu da diğer ödüller gibi sakladım" dedi.
Patavatsızım!
Zaman zaman söylediği sözlerin polemik konusu olmasıyla ilgili olarak 'Yanlış anlaşılabileceğini düşünmüyor musun?' sorusuna Nurgül Yeşilçay, "Kendimi tutamıyorum. Öyle bir şeyim var. Sosyolojide buna patavatsız diyorlar" şeklinde konuştu.
Televizyon Gazetesi / Engin Medya

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:01

İLGİLİ HABERLER