Eğitim
  • 5.11.2004 19:56

ÖĞRENCİLER YÖK İÇİN AYAKLANDI

ANKARA - Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), kuruluş yıldönümünde, çeşitli illerde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.
     Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ellerindeki döviz ve pankartlarla slogan atarak İki Eylül Caddesi'ndeki Esnaf Sarayı önüne yürüdü.
     AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bazı öğrenciler de pankart açarak, ''Paralı Eğitim İstemiyoruz'', ''Eşit, Parasız, Bilimsel Anadilde Eğitim'' sloganları attı.
     Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde eğitim alan öğrenciler adına Rektörlük Binası önünde yapılan açıklamada, üniversitelerin özgür olması gerektiği savunuldu.
     Akdeniz Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, ellerindeki pankartlarla Olbia Çarşısı'ndan geçerek Rektörlük binası önüne geldi.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde toplanan bir grup öğrenci, sloganlar eşliğinde ''Ne YÖK, Ne Yek Üniversiteler Bizimle Özgürleşecek'' yazılı pankart açarak YÖK'ü protesto etti.
     Ondokuzmayıs Üniversitesi Kurupelit Yerleşkesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler, ''YÖK Kalksın, Bütünleşme Gelsin'' yazılı pankartla Tıp Fakültesi Hastanesi önüne yürüdü.
     Trakya Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, haklarında açılan soruşturmaları ve YÖK'ü protesto etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:13

İLGİLİ HABERLER