Asayiş
  • 2.11.2007 17:51

ÖĞRETMEN, CİNSEL İSTİSMARDAN BERAAT ETTİ, DAYAKTAN 300 YTL CEZA ALDI

ADANA’da 4 kız öğrencisini dövüp, cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 64 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ilköğretim okulu öğretmeni 41 yaşındaki C.Ö., ‘cinsel istismardan’ beraat etti, dayak iddiasından ise 300 YTL para cezasına mahkum edildi.
      15 Nisan 2006’da Yüreğir İlçesi’ndeki Remzi Oğuz Arık İlköğretim Okulu’nda iki yıldır öğretmenlik yapan C.Ö.’nün, kız öğrenciler 8 yaşlarındaki S.U., H.K., M.D. ve M.S.’ye sınıfta ve öğretmenler odasında cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla öğrenci velilerince şikayet edildi. Öğrencilerin Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadelerinin alınıp Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda yapılan ruhi ve psikolojik durumlarıyla ilgili muayenede, fiziksel ve cinsel istismara uğradıklarının belirlenmesi üzerine tutuklanan öğretmen C.Ö. hakkında Adana 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Çocukların cinsel istismarı ve darp’ suçundan dava açıldı.
      Bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen öğretmen C.Ö.’nün yaklaşık 1.5 yıldır süren davası karara bağlandı. Avukatıyla birlikte duruşmaya gelen 19 yıllık öğretmen C.Ö., son savunmasında cinsel istismar suçunu kabul etmedi. Öğrencilerini bir baba gibi sevdiğini belirten C.Ö., “Yazılı yapmıştım. Çocukların çoğu kötü not aldı. Üzülmüşlerdi. Tepki gösterdiler. Dövmek amacıyla sopayı savurmuştum. Pişman olup kendilerinden özür bile diledim. Ben asla bir baba gibi sevdiğim öğrencilerime cinsel tacizde bulunmadım. Böyle bir suçlamayla karşılaştığım için çok üzgünüm'' dedi.
      Mahkeme heyeti, öğretmen C.Ö.’ye 4 kız öğrenciye cinsel istismar suçundan iddia dışında kanıt bulunamadığından beraatine karar verirken, öğrenciler M.S., H.K. ve S.U.’yu dövdüğü iddiasıyla 100’er YTL’den toplam 300 YTL adli para cezasıyla cezalandırdı. M.D. hakkındaki iddialardan ise beraat kararı verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER