Dünya
  • 22.6.2009 17:00

ÖĞRETMENE KIRBAÇ, OKULLARA BOMBA

Pakistan'ın kuzeybatısında yıl başından bu yana 44, Svat bölgesinde 200 okul havaya uçuruldu, binlerce çocuk okulsuz kaldı. Öğretmenler ise korku içinde. Olanlar eğitime en büyük darbe sayılıyor.

Afganistan'da yaşananlar şimdi Pakistan'da tekrarlanıyor.

Taliban, yıl başından bu yana kontolüne geçen Svat bölgesinde, kızlar da gidiyor diye, 200'e yakın okulu havaya uçurdu.

Pakistan'ın kuzeybatısında da önceki gece üç okul, Taliban'a bağlı radikal dinci militanlarca havaya uçuruldu. Sabaha karşı ise yakaladıkları bir öğretmeni de sokak ortasında yere yatırıp kırbaç cezası uyguladılar. Taliban, Afganistan'da da aynı taktikleri uyguluyordu. Bazen de yakaladıkları öğretmenlerin kulaklarını kesiyorlardı. Böylelikle öğrenciler okulsuz kalıyor, öğretmenler de ders vermekten "vazgeçtiriliyordu".

Yetkililer, Pakistan'ın Bacaur yöresinde iki ilkokul ile Mamond'da bir lisenin militanlarca havaya uçurulduğunu, binalar boş olduğu için olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi. Ancak kullanılmaz hale gelen okullarda çocukların yeni eğitim yılında eğitim görmeleri de imkansız olacak.

Bacaur bölgesinde de yıl başından bu yana 44 okul havaya uçuruldu.

Pakistan ordusu, Nisan sonunda Svat Vadisi'nde Taliban ve El Kaide militanlarına karşı başlattığı operasyonu sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER