Gündem
  • 22.1.2014 17:39

Oktay Vural, 'HSYK yavuz hırsız yasasıdır'

HSYK düzenlemesine ilişkin Vural, "HSYK; Yavuz Hırsız Yasası'dır. Yolsuzluk ve hukuksuzluğu örtmek için Başbakan Meclisi, yasamatik gibi görüyor. Haramzadeleri korumak, gücünü halktan alanların görevi değil" "Fezlekelerin gelmesi engelleniyor. Peki engellediniz. Münker ve Nekir'e ne yapacaksınız? Hiç mi vicdanınız yok?" dedi.

“O PARALEL EVRENDE Mİ YAŞIYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel'deki basın toplantısını da değerlendiren Vural, "Orada düzenlediği basın toplantısında HSYK; paralel devlet konularına hiç değinmedi, o tahtaya basmadı. AP Başkanı karşısında süt dökmüş kedi gibiydi. Tornistan yaptı. Bir aydır söylediği iddiaları dile getirmedi. Çünkü normal demokrasi olan bir ülkede o iddiaları kimse dikkate almaz. Uluslararası çete varsa karşında AP Başkanı var, desene orada. Burada masal anlatıyor, orada kapılanıyorsun. Brüksel'de konuştuklarına bakınca onunla aynı ülkede mi yaşıyoruz, yoksa o paralel evren de mi yaşıyor" dedi.

“HAKİMLER SAVCILAR SORUŞTURULUR AMA HIRSIZLAR SORUŞTURULMAZ”

"Bu ülkede ise hakimler savcılar soruşturulur ama hırsızlar soruşturulmaz" diyen Vural, "Savcı, hakimden kimin şikayeti var? Halkı rahatsız etmiyor ki. Halk yolsuzluk ve rüşvetten rahatsız. Onlara göre halk Reza Zarrap, bacanak, mahdum, enişte. Bir taraftan bölücü diğer taraftan rüşvetçi ile birlikte yürüyorsun. Senin yeni yol arkadaşların bunlar. Daha önce zamlar güncelleniyordu, şimdi hukuka darbe güncelleniyor" diye konuştu.

“HSYK YAVUZ HIRSIZ YASASIDIR”

HSYK teklifini "Yavuz Hırsız Yasası" olarak nitelendiren Vural şöyle konuştu: "Yolsuzluk ve hukuksuzluğu örtmek için Başbakan Meclis, yasamatik gibi görüyor. Haramzadeleri korumak, gücünü halktan alanların görevi değil. İzmir'de soruşturmayı yürüten polisler, savcı görevden alındı. Böyle rezalet, hukuksuzluk olur mu? Bu işin yandaşı kalmadı. Şerefimizle yaşayacağız bu ülkede."

“AMAÇ FEZLEKELERİ SEÇİM SONRASINA BIRAKMAK”

Yolsuzluk iddiasıyla hazırlanan fezlekelerin Adalet Bakanı'na geldiği ancak kendisinin bunları Meclis'e göndermediğini söyleyen Vural, "Mahkeme yetkisi yok diyor. Ne bekletiyorsun? 15 gün oldu. İlgili makama ulaştıracaksın. Amaç, fezlekeleri seçim sonrasına bırakmak. Fezlekelerin gelmesi engelleniyor. Peki engellediniz. Münker ve Nekir'e ne yapacaksınız? Hiç mi vicdanınız yok?" diye konuştu.

“KOZMİK ODAYA NASIL GİRDİNİZ?”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kozmik oda ile ilgili "Savcı millet için her yere girer, herkesi soruşturur" sözlerini hatırlatan Oktay Vural, "Milletin aklıyla alay mı ediyorsun? Kozmik odaya nasıl girdiniz? Savcı vazgeçemez, görevle ilgili olup olmadığını tespit etmek durumundadır. O tırların içinde ne var? Hukuka uygun mu? Devletin faili meçhul hakkı var m? Suç işleme hakkı var mı? Görevin içini dışını kim tayin edecek?" ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE’NİN GÜVENLİĞİNE TEHDİTTTİR”

Suriye’nin kuzeyinde PKK ve PYD’nin özerklik bölgesi oluşturduğu iddialarıyla ilgili bir soruya Vural, “Bugün dört parçalı Kürdistan’ı oluşturuyorlar, hükümetten çıt yok. Neden aldın sınır ötesi operasyon yetkisini? Kürdistan haritası göz göre göre oluşmaktadır. Bu, Türkiye'nin güvenliğine tehdittir. Tezkereyi elinde sakla, arşive koy diye vermedik. Hükümet acziyet içindedir” diye cevap verdi.

 

ANKARA (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER