Yaşam
  • 1.9.2007 03:49

OKULA ADIM ATMAK 300 YTL

Çocuğunu okula gönderecek aileleri alışveriş telaşı sardı. Dar gelirliler bütçesine uygun kıyafet için çarşı pazar dolaşmaya başladı.


Okulların yeni öğretim yılına başlamasına artık günler kalırken aileleri de alış-veriş telaşı sardı. Özellikle dar gelirli aileler ucuz ve kaliteli okul kıyafeti ile araç gereç bulabilmek için mağazalar ile çarşı ve pazarı dolaşıyor.

Bu arada Bir çocuğun okula başlaması için kıyafet ve kırtasiye malzemesi için için en az 55.76 YTL gerekiyor. Bu rakam kalite ve semtlere göre 504 YTL'ye kadar çıkıyor. Bir velinin orta kalite giyim ve kıyafet alması için 300 YTL'yi gözden çıkarması gerektiği belirtildi. Bu arada vitrin ve tezgahlarda önlük fiyatları 19-60 YTL arasında değişiyor. Tezgahlarda ise polyester önlükler için en düşük 5 YTL, pantolon için 7 YTL, ayakkabı için 10 YTL ödemek zorunda. Daha kaliteli ürün almak isteyen velilerin ise önlük, pantolon ve ayakkabı için ortalama 60 YTL vermesi gerekiyor.


Veliler bir çocuğun okula başlaması için enaz 420 YTL olan bir asgari ücretin gerektiğini söylediler.

ÇOK ZORLU BİR AY
Çarşı pazar ve mağazaları dolaşan vatandaşlar ise zorlu bir eylül ayına girdiklerini belirtip,'Ayın ilk büyük masrafı okulla geldi. Okula başlayan bir öğrenci için enaz 300 YTL gerekiyor. 2 ya da 3 çocuğu okula giden bir ailenin bir maaşı okul masrafına yetişmez. Allah dar gelirlinin yardımcısı olsun' dediler

SON BİR HAFTA
TESK Başkanvekili Bendevi Palandöken ise okul kıyafet ve araç gereç fiyatlarının geçen yıldan fazla bir farkı olmadığını belirtip, 'Okullar açılıyor ama piyasalar da fazla hareket yok. Esnafın ümidi son bir haftada.
Esnaf ta okulların açılmasını bekliyor' dedi. Palandöken, zorlu günler geçiren esnafın da çocuğunu okula göndereceğini onların da diğer vatandaşlar gibi masrafta zorlanacağını kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER