Yaşam
  • 10.7.2004 01:44

ÖRDEK YAVRULARINI YUTAN SAZAN YALNIZLIK CEZASINA ÇARPTIRILINCA ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir çay bahçesi havuzunda beslenirken, ördek yavrularını yediği gerekçesiyle tek başına küçük bir havuza alınan 25 kiloluk sazan öldü.

Tavşanlı'da Mülayim Aile Çay Bahçesi'nde bir yıldır beslenen 25 kiloluk sazan, geçtiğimiz günlerde 16 ördek yavrusundan 12'sini yuttuğu için çay bahçesi işletmecisi tarafından yalnızlık cezasına çarptırılmıştı. Balığı küçük bir havuza alan çay bahçesi işletmecisi Hüseyin Şen, “25 kiloluk katil sazan balığına verdiğim ceza anlaşılan ağır geldi, balık kahrından öldü. Belki de yavru ördeklerin acılı anasının ahı tuttu.” şeklinde konuştu. Balığı fenalaşmış halde gördüklerinde yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini söyleyen aşçı Süleyman Üstünel de, dakikalarca havuz içerisinde sazanı yüzdürmeye çalışmış. Üstünel, "Uğraştık ancak balık yaşamak için hiçbir gayret göstermedi." dedi. Balıkların onurlu hayvanlar olduğunu ifade eden Şen, "Ölsün diye küçük havuza almamıştım, büyük havuzda ördek-balık birlikteliğinin devamı için katil sazanı oradan ayırmıştım." değerlendirmesinde bulundu.

Çay bahçesine katil sazanı görmek için birçok konuğun geldiğini söyleyen Şen, ‘balığın ölümle biten cezasının, yediği 12 sevimli ördek yavrusu yanında çok da üzülecek bir durum olmadığını' söyledi. "Balıkların ne kadar yaşama hakkı varsa ördekler de o kadar yaşama hakkına sahiptir.” diyen Şen, “Böyle olsun istemedik, balık bizim maskotumuz olmuştu. Fakat adalet yerini buldu.” ifadelerini kullandı. Katil sazanı dondurarak muhafaza ettiklerini, ne yapacaklarına ise karar vermediklerini aktaran Şen, kesinlikle bir tören düzenlemeyeceklerinin altını çizdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:32

İLGİLİ HABERLER