Yaşam
  • 30.10.2005 00:07

ORTAOKUL ÖGRENCİLERİNİN ÇOCUK YAŞTA ANNE OLMALARIYLA İLE İLGİLİ PANEL YAPILDI

MÜMİN ÇELİK
AMSTERDAM  - Hollanda'daki Antilyan ve Arubalı kadınlar derneği NINsee`nin düzenlediği ve ortaokullu kız çocuklarının anne olmalarıyla ilgili olan 'Çocuklarımız Anne Oluyor' konulu panel, başkent Amsterdam'ın De Meervaart konferans salonunda yapıldı.


Amsterdam'un De Meervaart konferans salonunda ortaokul çağındaki çocukların anne olmalarıyla ilgili bir panel düzenlendi. Hollanda'da yaşayan Antilyan ve Arubalı kadınlar derneği olan NINsee`nin düzenlediği, 'Çocuklarımız Anne Oluyor' konulu panele, şeref konuğu olarak katılan, Hollanda'da yaşayan azınlıkların topluma uyumundan sorumlu Devlet Bakanı Rita Verdonk'un yanısıra çok sayıda veli katılarak, paneli ilgiyle ve hayretle izledi.

 Kendisi de bir Arubalı olan çocuk doktoru Nenna Abbad'ın panelde tüyler ürpertici konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi, "Hollanda'ya gelmiş yabancıların çocukları, çocuk yaşta anne oluyor. Buna karşı, toplum olarak ve ilgililer olarak önlem almalıyız. Okul öğrenciliği, başka annelik başka şey. Genç kızlarımız küçük yaşta aldatılarak anne olmaya doğru hızla itiliyor. Okul kıyafetli ama hamile görünümlü bir anneyi nasıl tasavvur edebiliriz. Bu daha çok geri kalmış cahil ve kültürsüz toplumlarda görülen bir şey. Avrupa'nın küçük bir sahil ülkesi olan Hollanda'da çocuklarımızın elden çıktığını görmek beni bir uzman olarak üzüyor. 16 yaşındaki resimdeki anneye iyi bakın. Çocuğu elden sakat doğmuş. Annenin kendisi zaten çocuk. Aldatılmışlığın kurbanlarının onunu alalım. Toplum dejenere olmasın. Bu uygunsuz durum Arubalı ve Antilyan toplumu olan bizim toplumumuzda daha ciddi boyutlara doğru gidiyor. Biz Hollanda'ya asimile olmaya, dejenere olmaya gelmedik" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER