Asayiş
  • 21.9.2006 12:27

OTOBÜSTE İNANILMAZ SOYGUN!..

SAKARYA - İstanbul'dan Kütahya'ya giden yolcu otobüsünde yanında yolcu olarak bulunan şahsa ilaçlı bisküvi ikram ettikten sonra şahsın 1000 YTL parasını alan zanlı, jandarma tarafından yakalandı.

 
Alınan bilgilere göre olay, Sakarya E-25 Karayolu Geyve ilçesi Metin Tesisleri yakınlarında meydana geldi. İstanbul'dan Kütahya'ya gitmek üzere hareket eden yolcu otobüsüne binen Mustafa Baktur(37), yanında yolcu olarak bulunan Halil Kaba(23) adındaki şahsa yolculuk esnasında yanında getirdiği kremalı bisküvilerden ikram etti.

Bisküvileri yiyen Halil Kaba bir anda derin uykuya dalarken, Mustafa Baktur şahsın üzerinden 1000 YTL parayı aldı. Parayı alan şahıs hiç bir şey olmamış gibi uyuyan şahsın yanında oturmayı sürdürdü. Otobüs tesislerde mola verdiği sırada yolcular, uyuyan şahsı uyandırmaya çalıştı. Şahıs uyanmayınca yolcular durumdan şüphelenerek jandarmadan yardım istedi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, uyuyan Halil Kaba'yı Geyve Devlet Hastanesi'ne götürdü. Şahsın yanında bulunan Mustafa Baktur ise şüpheli olarak gözlem altına alındı. Gözlem altına alınan şahsın üzerinde yapılan aramada yanında yolcu olarak bulunan şahıstan çaldığı 1000 YTL para ele geçirildi.

Hastanede tedavi altına alınan şahsın yediği kremalı bisküvilerin içinde kırıntı haline getirilmiş uyku ilacı olduğu tespit edildi. İlacı alan şahsın halen uyanmadığı öğrenilirken, yetkililer ilacın etkisinin 12 saat sürdüğünü ifade etti. Jandarmada gözlem altına alınan Mustafa Batur, sorgusunun ardından adliyeye gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:27

İLGİLİ HABERLER