Spor
  • 1.4.2009 00:00

ÖZDİLEK: 'BU MAÇI SEYİRCİ KAZANMALI!..'

Antalyaspor, Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mehmet Özdilek, Pazar günü Gençlerbirliği ile sahalarında karşılaşacaklarını belirterek, taraftardan destek beklediklerini kaydetti. Bu sezon sahalarında oynadıkları maçlarda dönem dönem taraftardan bekledikleri desteği alamadıklarını ifade eden Özdilek, ''Bu hafta takımın önünü görme adına çok önemli bir müsabaka oynayacağız. Taraftarımızdan sabırla maçın başından sonuna kadar destek bekliyoruz. Maçı bu hafta seyirci kazanmalı'' dedi.

Gençlerbirliği'nin çok iyi bir takım olduğunu vurgulayan Özdilek, buna karşın her maça kazanmak için çıktıklarını ifade etti. Ligin alt ve üst sıralarının ''karmakarışık'' olduğunu belirten Özdilek, alınacak bir puanın bile önemli olduğuna dikkati çekti. Ligde 9 maç kaldığını ve 27 puanın ortada olduğunu dile getiren Özdilek, ''Ümidimiz lig bitmeden rahat bir nefes almak ama Süper Lig'de bu sene çok enteresan sonuçlar elde ediliyor, her takım her takımı yenebiliyor. Galibiyetler arttıkça da düşme barajı her hafta değişiyor. Bu hafta 'Bu olabilir' diyorsunuz, ama en alttaki takım bile en üstteki takımı yenebiliyor. Heyecan var, ama sonuna kadar devam edebilecek mi? Görüntü itibariyle hem yukarda, hem aşağıda devam edecek'' diye konuştu.

İSPANYA MAÇI
Mehmet Özdilek, A Milli Takım'ın İspanya ile oynayacağı maçla ilgili soru üzerine de maçın kolay bir olmayacağını vurguladı. İspanya'nın 30 maçtır yenilmediğini hatırlatan Özdilek, millilerin Avrupa Şampiyonu olan bir takıma karşı oynadıklarını kaydetti. Özdilek, ''Özellikle ilk yarım saatte ortaya koyduğumuz performans önemliydi, ama geri kalan 60 dakikadaki oyun bana göre hayal kırıklığıydı'' dedi.

İspanya ile ikinci karşılaşmanın oynanacağı Ali Sami Yen Stadı'nın Türk spor tarihinde önemli sayfaların yazıldığı maçlara tanıklık ettiğini belirten Özdilek, ''İspanya maçı gruptaki konum itibariyle kaybetmememiz gereken bir maç konumuna büründü. Kazanırsak çok büyük avantaj elde edeceğiz, ama kaybedersek bence gruptaki şansımızı da sıkıntıya sokacağız'' diye konuştu.

İspanya karşısında beraberliğin de büyük önemi olduğunu dile getiren Özdilek, ''kazanamayacaksan, kaybetmeyeceksin'' felsefesiyle hareket edilmesi gerektiğini ve alınacak 1 puanla bile grupta ilk 2 için avantajın devam edeceğini söyledi. Özdilek, oyuncuların yarınki maçta üzerlerine düşen mücadeleyi, kazanma arzusunu sahaya yansıtacaklarına inandığını kaydetti.

Kaleci Ömer Çatkıç da ligde çok gerilerden geldiklerini ve her maçı final havasında oynadıklarını söyledi. Çatkıç, Gençlerbirliği maçını kayıpsız kapatmak istediklerini ifade etti.

A Milli Takım'ın İspanya ile yarın yapacağı maçı da değerlendiren Çatkıç, bu maçın ilk maçtan daha zor geçeceğini ileri sürdü. Çatkıç, ''Galip gelmek zorundayız. İspanya takımı arkada geniş alan bulunduğu zaman çok daha rahat oyun sergileyebilecek. Bence Milli Takımı çok daha zor bir maç bekliyor. Umarım kazanıp yola devam ederler'' dedi.
Futbolculardan Fatih Ceylan da Gençlerbirliği maçında alınacak bir galibiyetle rakip takımlarla arayı açabileceklerini söyledi. (ligtv)

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER