Spor
  • 1.4.2009 00:00

İTALYANLAR EDU'YA TALİP...

Fenerbahçe Lugano ile anlaşmak için zorlanırken, şimdi de Edu sorunu patlak verdi. İtalyan ve Brezilya basını Roma ve Lazio kulüplerinin Lugano'dan sonra Edu'ya da talip olduğunu iddia etti.

Brezilya'nın önemli haber ajanslarından globoesporto, Roma ve Lazio'nun önümüzdeki yıl sözleşmesi bitecek olan Edu ile şimdiden görüşmelere başladıklarını ve bu futbolcuyu ikna etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Globoesperto Fenerbahçe'nin Edu için 6 milyon dolar bonservis bedeli biçtiğini ancak İtalyan kulüplerinin Brezilyalı yıldızı bedelsiz almayı planladığını da ileri sürdü.

İtalyan futbol portalı Tutto Mercato ile dünyaca ünlü haber sitesi tribalfootball da Lugano ile Edu'nun İtalyan vatandaşı olduğunu ve Roma ve Lazio'nun bu nedenle bu transferlere çok sıcak baktığını iddia etti.

Fenerbahçe yönetiminin gelişmeleri dikkatle takip ettiği öğrenilirken, bu haberlerin iki futbolcunun Urugaylı menajeri Juan Figger tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı ileri sürüldü.

Lugano ile Edu ile ilgili bu gelişmeler yaşanırken, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan kaleci Volkan ve Selçuk ile yapılan görüşmelerden henüz sonuç alınamadı. İki futbolcunun menajeriyle Eskişehirspor maçından sonra tekrar masaya oturulacagı öğrenildi.

Bu arada Eskişehirspor maçı hazırlıklarına bir günlük izinin ardından tekrar başlayan sarı lacivetli takımda Teknik Direktör Aragones'in onbir konusunda milli futbolcuların dönmesini beklediği belirtildi.

İspanyol hocanın cezalı olan Emre'nin yokluğunda Selçuk ve Deniz'e görev verecegi belirtilirken, forvette ise Semih ile Güiza konusunda kararsız oldugu ögrenildi.

Öte yandan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün dergisine yaptığı açıklamada "Futbol Takımımızın, aldığı yenilginin ardından, ligde şampiyonluk yolundaki rakipleri de art arda puanlar kaybetmiştir. Ortaya çıkan tablo, tüm olumsuz sonuçlara rağmen, takımımızın şampiyonluk şansının sürdüğü şeklindedir. Kaybettikleri puanları telafi etmek de yine oyuncularımızın ve takımımızın elindedir. Takımımızın tüm bireyleri bugüne kadar üzdükleri taraftarlarımızı ligin sonunda güldürmek için varlarını yoklarını ortaya koymalı, taraftarlarına ve kulübümüzün tarihine layık bir şekilde mücadele ederek terleri ile formalarını ıslatmalıdır. Onlardan bizim ve camiamızın tek beklentisi budur " dedi.

Öte yandan Fenerbahçe'nin resmi internet sitesi Teknik Direktör Aragones'in Türk Milli Takım formalı bir fotoğrafına yer verdi.

Resmi site ayrıca Aragones'in milli maçla ilgili "Her iki takım arasında çok büyük farklar görmüyorum. İspanyollar teknik oynuyorlar. Türkiye ise direk oynayan bir takım. Genel hatlarıyla seviye farkı yok. Zaten Türkiye, ortaya çıkardığı mücadelelerle iyi konumda olduğunu tüm dünyaya gösterdi" ifadelerine yer verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:37

İLGİLİ HABERLER