Gündem
  • 10.10.2014 11:05

Paralel yapıya Genelkurmay kalkanı

Genelkurmay'ı dinleyen Pensilvanya İhanet Çetesi'nin son hamlesi deşifre oldu. Genelkurmay Adli Müşaviri M. K'nin, Fethullah Gülen'in yakın takibinde olduğu iddia edildi. Soruşturmayı karartabileceği öğrenildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin santralinin, Paralel İhanet Çetesi üyeleri tarafından santral memuru bir bayan aracılığı ile dinlenilmesi, gündeme bomba gibi düştü. TAKVİM'in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Genelkurmay Santrali'nin dinlenilmesi soruşturması tehlikede. Bunun nedeni ise, soruşturmanın yine Cemaat'e yakın olduğu iddia edilen Adli Müşavir M.K'ye verilmiş olması.

BASKI ÜSTÜNE BASKI
M.K., bu görevinden önce, askeri Yargıtay üyesiydi. O dönemde de Paralel yapı için çalıştığı iddia edildi. Birçok kez Pensilvanya'nın emirlerini yerine getirdiği ifade edildi. Bir süre önce de Paralel Yapı'nın isteği ile 'Askeri Yargıtay Üyeliği'ni bıraktığı ve 'Genelkurmay Adli Müşaviri' olduğu da iddialar arasında. İşte bu dosya da M.K.'de olduğu için komutanların hukuki hiç bir işlem yapma ihtimali kalmadı. Soruşturmayı Askeri Savcı Hakim Binbaşı Kurtuluş Kaya'nın yürüteceği belirtildi. Kaya, eskiden Genelkurmay Adli Müşavirliği'nde görevliydi.

TEAMÜLLERE AYKIRI DAVRANDILAR
Ancak Paralel Yapı, Kaya'ya baskı yapınca, Erzurum'a tayin oldu. Paralel Yapı'nın TSK'da kendi planını zor durumda bırakacak herkesi, sürdüğüne dikkat çekildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın santralinin dinlenilmesi ile ilgili bir diğer iddia ise adli müşavir atanmasındaki garip durum olarak gözler önüne serildi. Askeri Hakim Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı varken, neden bir alt rütbeli olan albay M.K.'nin Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atandığı sorusu kafaları karıştırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri teamüllerine aykırı olarak (en kıdemli hakim adli müşavir olur) ilkesi göz ardı edilerek, K'nin bu göreve getirilmesi, cemaatin TSK'daki gücünün bir göstergesi olarak kabul edildi. M.K'nin ayrıca Pensilvanya ile ilişkisi olduğuna dair iddiaların birçok yoldan, ilgili birimlere rapor edildiği, ancak görevinden el çektirilmediği de ifade edildi.

Sivile gönderilmeli
Hava Kuvvetleri eski Başsavcısı Albay Ahmet Zeki Üçok, "gayri yasal dinleme ile kişisel verilerim dinlenmedi. Casusluk vb suçlar, dinleyenlerin sivil şahıslar olması nedeniyle, sivil yargının görevine giriyor. Dosyanın bu nedenle sivil savcılığa gönderilmesi, ayrıca birkaç otoriter hukukçunun da dinlenerek görüş belirtmesi talebi ile soruşturulmalıdır" dedi.

Hedefteki kadın memur
Genelkurmay Santrali'nin dinleme olayın ortaya çıkışı, ihbarı yapan kadın santral memuresi ile başladı. Paralel Yapı'nın tuzağına düşürülen Genelkurmay santral memuru bayanın, baskılardan bunaldığı ve savcılığa başvurarak Paralel Yapı'nın Genelkurmay Santrali'ni gizlice kendisine dinlettirdiğini itiraf ederek şikayetçi olduğuna dikkat çekildi. Bu memurenin hala Paralel yapı tarafından tehdit edildiğine dikkat çekildi

MEVLÜT YÜKSEL/TAKVİM

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:11

İLGİLİ HABERLER