Gündem
  • 22.8.2009 03:15

"PAŞA İLE HAİN BAŞI HEZİL ÇAYI'NDA BULUŞUP TOKALAŞTI"

Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün PKK yöneticisi Cemil Bayık ile irtibat kurduğu ortaya çıktı. Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan gizli tanık "İlk Adım'ın ifadelerinde şok bilgilere yer verildi. Ergenekon savcılarına ifade veren gizli tanık “İlk Adım" 2000- 2001 yıllarında Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Ersöz'ün PKK ile kurduğu irtibatı anlattı. Silopi'de bulunduğu bir sırada Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'na çağırıldığını anlatan gizli tanık, orada Ersöz'le görüştüklerini ve birlikte Tümen Komutanı Yavuz Ertürk Paşa'nın yanına gittiklerini aktardı. Gizli tanık, Ertürk Paşa ile görüşmenin ardından helikopterle Habur Bölük Komutanlığı'na geçtiklerini oradan da karayoluyla Kuzey Irak sınırında bulunan Eren Karakoluna ulaştıklarını belirtti.

Ersöz ve Bayık’ın zarfları

Karakola yaklaşık 3 km mesafede konuşlandıklarını aktaran gizli tanık şunları anlattı: "Kuzey Irak tarafından 8-10 kişilik bir grubun ortadaki Hezil Çayı'na doğru geldiğini gördük. O esnada Cemil Bayık ve Farma Kurtalan'ın kocası olarak bildiğim kişi diğer gruptan ayrıldılar ve Hezil Çayı'na doğru yürümeye devam ettiler. Fatma Kurtalan'ın kocası olduğunu bildiğim kişinin elinde M16 bir silah vardı. Bir süre sonra Fatma Kurtalan'ın kocası olarak bildiğim kişi de kaldı ve Cemil Bayık tek başına Hezil Çayı’nın kenarına geldi. Levent Ersöz de suyun yanına vardı. Burada Cemil Bayık ile Levent Ersöz birbirine birer zarf verdiler. Levent Ersöz'ün verdiği zarf küçük(A5 boyutunda), Cemil Bayık'ın verdiği zarf ise büyüktü(A4 boyutunda). 3-4 dakika orada görüştükten sonra ayrıldılar."

TERÖRiSTLERE SINIRDA KARŞILAMA YAPTIK

Levent Ersöz-Cemil Bayık görüşmesinden bir hafta sonra askerler ve itirafçılarla birlikte Irak sınırına yakın Kapılı Karakolu'na gittiklerini belirten gizli tanık, burada görüştükleri Habur Bölük Komutanı İsmail Bıçakçı'nın sınırdan 12 kişinin geleceğini kendisinin bilgisi olduğunu ve her hangi bir şey yapmadan haber vermelerini söyledi. Bir süre sonra üzerlerinde hücum yelekleri ve elinde Keleşler olan 11 kişinin geldiğini söyleyen gizli tanık, "Gelen 11 kişiden üçü bayandı. Bu kişilerin elinde karpuz büyüklüğünde 4-5 tane poşet vardı. Bu kişilerle ertesi gün Silopi çıkışında buluştuk ve minibüsle İstanbul'a hareket ettik" dedi.

POŞETLERİN İÇİNDE BOMBA VAR

Gizli tanık, 11 kişinin ihtiyaç gidermek için lavaboya gitmesini fırsat bilerek poşetlerin içine baktığını söyledi. Gizli tanık, "Bunlardan bir tanesini aldım ve bıçakla bandı yırtmak süretiyle açtın. İçinden barut, 2-3 çeşit renkte malzeme ve bileye büyüklüğünde demir parçaları vardı. Her poşette bu şekilde 20 tane patlayıcı vardı." diye konuştu. Ertesi gün akşam saatlerinde İstanbul'a ulaştıklarını belirten gizli tanık, burada ikisi bayan ikisi erkek dört kişinin karşıladığı bir eve yerleştirildiklerini aktardı. Gizli tanık evdeki bayanların sınırdan getirilen kişilere İstanbul'un nerelerinin kalabalık olduğunu anlatıp gösterdiklerini ifadesinde anlattı.

SINIRDA 2. BULUŞMA

Ersöz ve yanındakilerle üçgen olarak adlandırılan K. Irak, Türkiye ve Suriye sınırlarının birleştiği noktaya gittik. Biz oraya vardıktan bir iki dakika sonra Bayık da oraya geldi. Yanında Fatma Kurtalan'ın kocasının olduğundan eminim. Telsizlerle görüşmeyi yaptılar. 10 dakika kadar görüştüler. Daha sonra her ikisi ellerindeki telsizlerin pillerini çıkarttı. Kablolarını çıkartıp çaya attılar. BUGÜN

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER