Gündem
  • 22.8.2009 00:00

ERBAKAN'DAN İLGİNÇ AÇILIM TEPKİSİ!..

Edremit'in Altınoluk beldesindeki yazlığında dinlenen Necmettin Erbakan, Ramazan ayının ilk Cuma namazı sonrasında halkla sohbet toplantısı yaptı. Erbakan, bir gazetecinin "Saadet Partililerin Diyarbakır çıkartmasının demokratik açılım ile bir ilgisi olup olmadığı" yönündeki soruya, AK PARTİ'lileri kastederek çoluk çocuk benzetmesi yaptı.

Hükümetin, kürt açılımı konusunda duygu sömürüsü yaptığını belirten Necmettin Erbakan Hahamlar Cemiyetinin Türkiye üzerindeki stratejisini değiştirdiğini söyledi. Türkiye'nin İsrail'e vilayet yapılması için ilgili cemiyetin harp yolunu bırakıp ekonomik yolu tercih ettiğini belirten Erbakan şöyle konuştu:

"Daha yumuşak lokma yolunu seçtiler. Nedir bu? ?Türkiye'yi aç bırakacağız, işsiz bırakacağız, borca esir edeceğiz, dininden uzaklaştıracağız, böleceğiz, birbiriyle çarpıştıracağız, güçsüz bırakıp güçsüz lokmaları İsrail'e vilayet yapacağız. 80 senedir üzerimizde çalışıyorlar. Bu gün de tatbik edilen politika budur. IMF Türkiye'yi aç bırakıyor, işsiz bırakıyor, borca esir ediyor.

Öbür taraftan Avrupa Uyum Komisyonunda bizi dinimizden uzaklaştırıyor ve bölüyor. Şimdi Avrupa, Avrupa'ya girmek için hiçbir şey yapmadınız diyor bunlara. Bunlarda yeterli devlet tecrübesi yok çoluk çocuk takımı Avrupa böyle söyleyince de, demek ki Erbakan bizi dürtüklüyor.

Yani Avrupa'yı kast ediyorum? Dersimize çalışalım'. Avrupa'nın gözüne girmek için tutuyor şimdi ?Efendim Avrupa bizden Kürt meselesi diye bir meselenin üzerinde çalışmamızı istiyor' diyemediği için başlıyor şimdi akıllılık sarf ediyor.

Ah ey millet... Siz ana acısını bilmezsiniz. Hey millet bu meseleyi tarihe gömeceğiz. Bunlar çocuk aklı yahu. Bana bak yahu. Sen ağzındaki baklayı çıkarsana... Bana ille Kürt meselesiyle Türkiye'nin bölünmesini istiyorlar, bu yolda çalışmamı istiyorlar meselesini ortaya koysana buna anaların acısıyla, babaların tutumuyla karıştırıp milleti aldatacağını mı zannediyorsun?. Bunlar dış güçlerin 'ein nauvn' planıdır.

Türkiye'yi bölmek için oynanan oyunlar. Bizim böyle Kürt, Türk diye ayrım meselemiz yoktur. Biz hep birbirimizin kardeşiyiz. Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz.

Tarih boyunca da hep birlikte yaşamışız. Avrupalı ille bizi bölmek için bu uydurma şeyleri çıkartmak istiyor bunlara alet olmamak lazım. Bu sebepten dolayıdır ki, bu meselede bütün memleket evlatlarının hepsi uyanık olması ve dış güçlerin oyununa gemlememesi lazım. Baştaki yöneticilerin bilhassa onların oyununa alet olmamaları lazım gelir. Bizim millete anlatmak istediğimiz gerçek budur."

Erbakan, bir başka gazetecinin "Bu çoluk çoçuk takımı olarak nitelendirdiğiniz kişiler AK PARTİ yöneticileri mi?" şeklindeki soruyu ise , "Kim çoluk çocuksa" yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER