Dünya
  • 23.2.2018 00:20

Pentagon sözcüsünü yutkunduran YPG ve Türkiye sorusu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un baş sözcüsü Dana White, haftalık basın toplantısında Afrin'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. White, 'Esad yanlısı milislerin PKK'nın Suriye kolu YPG'yi savunmak için Afrin'e gelmiş olduğuna göre rejiminin bir müttefiki midir?' şeklindeki soruyu önce bu yöndeki haberleri görmediğini belirterek geçiştirdi. Ancak gazetecilerden benzer yönde soruların gelmeye devam etmesi üzerine zor durumda kalan White, sözü dolaştırarak toplantıyı bitirmeye çalıştı.

Pentagon'un baş sözcüsü Dana White, Afrin'de yaşanan son durumu değerlendirdi. Daha önce basın toplantısı yapan sözcülerin yaşadığı zor durumu bu kez de White yaşadı. Çünkü gerçekler, hiç de sözcülerin anlattığı gibi değildi. Terör örgütlerine bir yandan silah ve maddi yardım yapan, kamera önüne geldiğinde ise "bunların öyle değerlendirilmemesi" gerektiğini söyleyen ABD'li yetkililer gibi "yalancı" duruma düştü.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un baş sözcüsü Dana White, perşembe günkü haftalık basın toplantısında Afrin'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. White, 'Esad yanlısı milislerin PKK'nın Suriye kolu YPG'yi savunmak için Afrin'e gelmiş olduğuna göre rejiminin bir müttefiki midir?' şeklindeki soruyu başta bu yöndeki haberleri görmediğini belirterek geçiştirmeye çalıştı. Ancak gazetecilerden benzer yönde soruların gelmeye devam etmesi üzerine White, topu yine DEAŞ'la mücadeleye attı.

White'ın, Pentagon sözcülerinin TSK'nın Afrin'e yönelik Zeytin Dalı operasyonu başladığından beri tekrarladığı 'Orası çok karmaşık bir bölgesi. O nedenle de tüm tarafları ortak hedef olan DEAŞ ile mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz' şeklindeki izahatın ötesinde bir şey söylememesi dikkat çekti.

White şöyle konuştu: 'DEAŞ ile mücadele bitmiş değil. Çok karmaşık bir savaş bölgesinden bahsediyoruz. O nedenle de tüm tarafların ortak hedef olan DEAŞ'a odaklanmasına ihtiyacımız var. DEAŞ'la mücadeleyle ilgili olmayan her şey ortak hedeften dikkatin dağılması anlamına gelir. Daha yapılacak çok iş var.'

Güncellenme Tarihi : 23.2.2018 00:34

İLGİLİ HABERLER