Asayiş
  • 7.10.2005 00:08

PKK MİLİTANI İTİRAF ETTİ : DEHAP'LI BELEDİYELERDEN İŞ ALANLAR PKK'YA YÜZDE 20 KOMİSYON ÖDÜYOR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 1994 yılında PKK örgütüne katılarak birçok eylemde bulunan ve örgütte üst düzeyde görevde bulunan bir kişiyi gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu İzmir'de terör örgütü PKK'ya katılan ve hakkında birçok ilde arama kararı bulunan İlker Eygi'nin (33) Karşıyaka İlçesi'nde oturduğunu tespit etti.

Eygi'yi takibe alan polis, yaptığı baskınla gözaltına aldı. Gözaltına alınan terör örgütü üyesi Eygi'nin 2000 yılında Giresun Bulancak'ta Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait araçların yakılması, 1994 yılında Buca Belediyesi tuvaletine bomba konulması ve birçok silahlı eyleme karıştığı ve bazı illerde hakkında arama kararı bulunduğu ortaya çıktı. Eygi savcılık ve polise verdiği ifadelerde, DEHAP'lı belediyelerden ihale alan şirketlerin PKK'ya yüzde 20 komisyon verdiğini, vermeyen firmaların da tehdit edilerek ihaleye girmesinin önlendiğini söyledi. Eygi'nin yasadışı örgütte üst düzey görevde bulunduğu ve kongrelere katıldığı da ortaya çıktı.


Polis, İlker Eygi'nin terör örgütünün son zamanlarda yaptığı eylemleri desteklemediği için örgütten ayrılarak 1 ay önce İzmir'e geldiğini tespit etti. İfadesi alınan Eygi, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER